Hlavní obsah

Adebayor zařídil Manchesteru City vítězství, Everton poprvé vyhrál

Letní posila Manchesteru City Emmanuel Adebayor, který přišel z Arsenalu, zařídil svému týmu již třetí vítězství v nové sezóně Premier League. City zvítězili na hřišti Portsmouthu 1:0 a společně s Chelsea a Tottenhamem zůstávají stoprocentní. První tři body získali fotbalisté Evertonu, kteří zvítězili na vlastním stadiónu nad Wiganem 2:1. Ve třetím utkání Aston Villa porazila Fulham 2:0.

Foto: David Moir, Reuters

Emmanuel Adebayor (vlevo) a Martin Petrov z Manchesteru City se radují z branky.

Článek

Manchester City, který v létě silně posiloval kádr, zvítězil ve třetím ligovém utkání v řadě a navíc ještě neinkasoval ani jednu branku. O nedělní výhře rozhodl po půlhodině hry Adebayor, který se hlavou prosadil po rohovém kopu. Útočník Toga tak vstřelil branku ve všech dosavadních zápasech.

City mají po třech zápasech devět bodů. Vedoucí týmy Chelsea a Tottenham však mají odehrán o jeden zápas více.

První vítězství a první tři body vybojovali fotbalisté Evertonu. Hosté z Wiganu přitom vedli od 57. minuty po brance Paula Scharnera. O pět minut později ale vyrovnal domácí Louis Saha a na samém konci zápasu strhl vítězství na stranu Toffees Leighton Baines z pokutového kopu.

Vítězství si připsali také fotbalisté Aston Villy, kteří v uplynulém týdnu překvapivě vypadli ve 4. předkole Evropské ligy s Rapidem Vídeň. Domácím fanouškům však spravili chuť po výhře nad Fulhamem 2:0. Ve třetí minutě si míč po rohovém kopu do vlastní brány vstřelil Pantsil. Konečnou podobu výsledku dal Gabriel Agbonlahor povedenou střelou k pravé tyči.

Premier League, 4. kolo:
Portsmouth - Manchester City 0:1 (30. Adebayor), Everton - Wigan 2:1 (62. Saha, 90. Baines z pen. - 57. Scharner), Aston Villa - Fulham 2:0 (3. vlastní Pantsil, 59. Agbonlahor).

Reklama

Související témata: