Hlavní obsah

Alpský Messi zase řádil, trumfl i nejbleskovější gól sezóny

Znovu potvrdil svou přezdívku Alpský Messi. Nejenže Švýcar Xherdan Shaqiri trefil jedinou brankou v zápase svému Stoke výhru nad Newcastlem. Původem kosovský Albánec si řekl také o nejhezčí gól 28. kola anglické Premier League. Fotbalista Stoke v hitparádě těsně porazil Kenedyho z Chelsea, který dokázal skórovat již v 39. vteřině.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Video již není dostupné

Článek
Fotogalerie

Premier League zaregistrovala další rekord ročníku. Blues se povedl na hřišti Norwiche úžasný nástup do utkání. Po 39 sekundách už vedli! Brazilský levý bek Kenedy se poprvé od listopadu objevil v základní sestavě Chelsea a hned po úvodním hvizdu předvedl parádní individuální akci.

Uvolnil se před šestnáctkou a zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Časomíra ukazovala teprve 39. vteřinu, takže šlo o nejrychlejší gól probíhající sezóny. Chelsea nakonec zvítězila 2:1 a v lize vyhrála tři utkání po sobě, což se jí naposledy povedlo v dubnu loňského roku.

Kenedymu však v přehledu patří až druhá příčka. Vítězem hitparády je Xherdan Shaqiri. Stoke se s Newcastlem pachtilo bez branek, když se deset minut před koncem po přihrávce od Dioufa právě Švýcar odhodlal ke střele z dvaceti metrů. Jeho rána podivně zaplachtila, zaskočený gólman Elliot stačil jen vztekle máchnout rukama...

První vážnější šance duelu skončila vítěznou brankou. Shaqiri dostál své přezdívce Alpský Messi a zase klubu splatil část z 12 miliónů liber, jež do něj Stoke v létě investovalo.

Reklama

Související témata: