Hlavní obsah

Anglická fotbalová asociace chce co nejdřív prodloužit smlouvu se Southgatem

Londýn

Anglická fotbalová asociace (FA) chce bez ohledu na umístění na probíhajícím mistrovství Evropy prodloužit smlouvu s reprezentačním trenérem Garethem Southgatem. Prohlásil to výkonný ředitel FA Mark Bullingham. Současný kontrakt padesátiletému kouči skončí po světovém šampionátu v roce 2022.

Foto: Laurence Griffiths, Reuters

Kouč Angličanů Gareth Southgate.

Článek

"Samozřejmě, že chceme, aby pokračoval i potom. Naše podpora je neotřesitelná, jsme stoprocentně za Garethem," řekl britským médiím Bullingham. "Ještě jsme se o tom nebavili, takže nevím, jestli to chce i on. Ale odvádí skvělou práci a ví, že ho chceme udržet," dodal.

Padesátiletý Southgate se Anglie ujal v roce 2016. Na mistrovství světa o dva roky později s týmem postoupil do semifinále a v prvním ročníku Ligy národů s ním obsadil třetí místo. Na probíhajícím Euru čeká Anglii osmifinále s Německem.

"Chceme vyhrát každý zápas a s Garethem máme největší šanci. Postoupil do semifinále mistrovství světa, skvěle jsme hráli v Lize národů a odehráli jsme spoustu fantastických zápasů. A když jsme nevyhráli, tak tam byly polehčující okolnosti," prohlásil Bullingham.

Reklama

Související témata: