Hlavní obsah

Anglický gigant v problémech. Tottenham hlásí dva hráče nakažené koronavirem

Londýn

Plány někdy nevychází podle našich představ. O tom může povyprávět trenér Tottenhamu Nuno Espirito Santo, který den před zápasem s Newcastlem na tiskové konferenci oznámil, že dva hráči jsou pozitivní na Covid-19 a další čtyři se mu zatím z reprezentačního srazu nevrátili vůbec. Pro Spurs to může být obrovský problém.

Foto: Twitter

Trenér Tottenhamu Nuno Espírito Santo.

Článek

V 8. kole anglické Premier League čeká Tottenham v neděli odpoledne utkání na půdě Newcastlu. Londýnský celek momentálně postrádá pár hráčů kvůli chybějící zápasové kondici a zraněním. Oba nakažení hráči byli uvolněni na reprezentační sraz. Po návratu do Londýna ve čtvrtek trénovali s celým týmem.

Oba nejmenovaní hráči museli ihned nastoupit do desetidenní karantény stanovené dle vládních nařízeních. Zároveň je jisté, že se v nejbližší době podrobí testům znovu. Podle trenéra Spurs není nutné, aby celý tým absolvoval izolaci. Už nyní je jisté, že nakažení hráči přijdou o zápas Evropské konferenční ligy proti Vitesse Arnhem a o londýnské derby s West Ham United.

Vedení Tottenhamu se rozhodlo jména hráčů nezveřejňovat. V sobotu zaplavily sociální sítě spekulace, že jeden z nakažených hráčů koronavirem by mohl být útočník Heung-Min Son.

Kdyby se pozitivní test u korejského útočníka opravdu potvrdil, znamenalo by to pro Kohouty velký problém, protože s mizernou formou se potýká hlavní hvězda týmu Harry Kane.

„Po reprezentační pauze se vždy vyskytnou obrovské problémy. "Máme problémy, ale neřeknu to před zápasem," uvedl na tiskové konferenci trenér Spurs Nuno Poté.

Tottenhamu navíc chybí další čtyři hráči z jižní Ameriky, kteří se ještě nevrátili z reprezantačních srazů.

Reklama

Související témata: