Hlavní obsah

Anglický obránce Trippier dostal distanc na deset týdnů

Londýn

Anglický reprezentační obránce Kieran Trippier dostal za porušení pravidel o sázení zákaz činnosti na deset týdnů a pokutu ve výši 70 000 liber, tedy dva miliony korun. Fotbalová asociace (FA) jej potrestala za prohřešky z loňského července, kdy přestupoval z Tottenhamu do Atlética Madrid.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Anglický reprezentační obránce Kieran Trippier dostal za porušení pravidel o sázení zákaz činnosti na deset týdnů a pokutu ve výši 70 000 liber, tedy dva miliony korun.

Článek

Trippier byl obviněn z porušení regulí 1. května. Třicetiletý fotbalista při vyšetřování spolupracoval a kvůli výslechu v říjnu přišel o kvalifikační zápas proti Dánsku. Obviněn byl ze sedmi přestupků, vyšetřovací komise prokázala čtyři z nich. Dva a půl měsíce tak bude chybět Atléticu, které v současné době španělskou ligu vede.

Nebylo zveřejněno, jak konkrétně se Trippier proti pravidlům provinil. "Plně a dobrovolně jsem na vyšetřování s FA spolupracoval a budu v tom pokračovat. Chci, aby jasně zaznělo, že jsem coby profesionální fotbalista nepodával žádné sázky spojené s fotbalem, ani jsem neměl žádný finanční zisk ze sázek někoho jiného," uvedl již v květnu Trippier.

Pravidla, která podle FA Trippier porušil, se údajně týkají zákazu poskytovat informace o přestupech, sestavách či trenérských angažmá a také zákazu poskytovat informace, které hráč získal díky svému postavení a jež ještě nejsou veřejné.

Za obdobný prohřešek byl v březnu potrestán čtyřměsíčním distancem bývalý anglický reprezentační útočník Daniel Sturridge. Ten před dvěma lety poskytl bratrovi zákulisní informace o svém možném přestupu do Sevilly.

Reklama

Související témata: