Hlavní obsah

Arsenal - Newcastle 0:0Arsenal hrál s Newcastlem bez branek, United porazili Bournemouth

Fotbalisté vedoucího Arsenalu v úterním šlágru 19. kola anglické ligy doma remizovali bez branek s třetím Newcastlem a vedou neúplnou tabulku o osm bodů před obhájcem titulu Manchesterem City. Jeho městský rival United na svém stadionu porazil Bournemouth 3:0 a upevnil si čtvrté místo.

Foto: David Klein, Reuters

Fotbalisté Arsenalu se rozčilují nad verdiktem sudího v duelu s Newcastlem.

Článek

Arsenal nedokázal překonat pevnou obranu soupeře. Zřejmě nejblíže ke gólu měli "Kanonýři" až v 87. minutě, ale Nketiah nevyzrál na brankáře Popea. Londýnští lídři poprvé v ligové sezoně doma nezvítězili. Oba týmy ale v Premier League protáhly dlouhé série bez porážky: Arsenal na 11 zápasů a Newcastle na 13.

Manchester United na stadionu Old Trafford nasměroval ke čtvrté ligové výhře po sobě Casemiro, jenž otevřel skóre ve 23. minutě. Krátce po pauze přidal pojistku Shaw a v 86. minutě skóroval i Rashford.

Šestnáctý Everton doma s Brightonem utrpěl debakl 1:4. Hostům zařídil vedení ve 14. minutě Mitoma, mezi 51. a 57. minutou se trefili Ferguson, March a Gross. V nastavení porážku liverpoolského týmu zmírnil Gray proměněnou penaltou. "Racci" jsou na osmém místě, venku naplno bodovali potřetí za sebou.

Nováček Fulham zvítězil 1:0 v Leicesteru gólem Mitroviče, protáhl vítěznou šňůru na tři kola a je na sedmé pozici. Domácí prohráli potřetí v řadě a jsou třináctí.

Anglická fotbalová liga - 19. kolo
Arsenal - Newcastle 0:0
Everton - Brighton 1:4 (90.+2 Gray z pen. - 14. Mitoma, 51. Ferguson, 54. March, 57. Gross)
Leicester - Fulham 0:1 (17. Mitrovič)
Manchester United - Bournemouth 3:0 (23. Casemiro, 49. Shaw, 86. Rashford)

Reklama

Související témata: