Hlavní obsah

Klopp po prohře pálí do rozhodčích: Jako mluvit s mikrovlnkou. VAR se jen schovává

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco v Brentfordu slaví historický skalp slavného Liverpoolu, kouč The Reds Jürgen Klopp po pondělní prohře 1:3 na hřišti soupeře nešetří kritikou. Ale více něž k vlastním hráčům směrem k rozhodčím fotbalové Premier League.

Foto: Toby Melville, Reuters

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp v debatě s rozhodčím Stuartem Attwellem po prohře na Brentfordu 1:3.

Článek

„Třetí gól by neměl platit, to je jednoduché. Pokus o diskuzi s rozhodčími je jako snažit se mluvit s mikrovlnnou troubou," rozohnil se před novináři Klopp, podle něhož závěrečné trefě zápasu v 84. minutě z kopačky Bryana Mbeuma předcházel faul na Nabyho Keitu či Ibrahimu Konatého.

Nešlo ale jen o tento moment, Klopp nebyl s výkonem sudích v čele s hlavním arbitrem Stuartem Attwellem spokojený komplexně. Rozhodčí prý překrucují dohodnutá pravidla anglické nejvyšší soutěže.

„Je to s nimi opravdu těžké. VAR se schovává za frázi ‚není jasné a zřejmé'. Rozhodčí to musí vysvětlit. Před sezonou jsme měli schůzku, ale najednou je vše jinak. Ne, neočekávám pískání v náš prospěch. Ale existuje důvod, proč je Brentford tak úspěšný v útočných částech hřiště a ne v obranných. Některé zákroky se v poli pískají, ale v pokutovém území už ne," postěžoval si.

Liverpool měl i trochu smůly, když Brentford poslal do vedení v první půli vlastní gól Konatého. Hráči The Reds měli střeleckou i územní převahu, ale když například trápící se hrotový útočník Darwin Núñez nastřelí před odkrytou bránou soupeře, je těžké získat patřičné sebevědomí.

„Brentford si mohl diktovat hru, protože se podle toho pískalo. Jdou opravdu na hranici možností se všemi tělesnými kontakty. Bojovali jsme, ale byla to mnohem více hra, kterou chtěli oni, než to, co jsme chtěli my," dodal Klopp.

Právě nedostatečné bojovnosti a mnoha proher v osobních soubojích si všimla legenda Liverpoolu Jamie Carragher. Podle něj se tým transformuje do „Arsenalu Arséna Wengera", tedy spíše do technického pojetí hry, ale bez potřebného nasazení a fyzické zdatnosti.

Carragher ještě zmiňuje, že největší problém je v záloze. „Liverpool se bude muset v létě hodně snažit. Potřebuje utratit zhruba 200 milionů liber a podepsat tři hráče do středu pole," zdůrazňuje.

Forma Liverpoolu ale není i přes aktuálně šesté místo v tabulce tak špatná, The Reds zaznamenali v pondělí první porážku po čtyřech triumfech v řadě. Momentálně sedmý Brentford pak v posledních čtyřech duelech dokázal kromě prvního skalpu Liverpoolu od roku 1938 zdolat ještě West Ham a Manchester City, k tomu si připsal remízu s Tottenhamem.

Reklama