Hlavní obsah

Arsenal - Tottenham 3:1Arsenal ovládl derby s velkým rivalem, Jiménez skóroval poprvé po zranění

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Arsenalu porazili ve šlágru 7. kola anglické Premier League Tottenham 3:0. Souboj severolondýnských rivalů rozhodli "Kanonýři" v prvním poločase, ve kterém vstřelili všechny tři branky.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Bukayo Saka z Arsenalu slaví gól v duelu proti Tottenhamu.

Článek

Velký podíl na výhře Arsenalu měla dvojice odchovanců Bukayo Saka a Emile Smith Rowe. První gól vstřelil Smith Rowe po akci Saky, druhou trefu Smith Rowe přichystal Pierru-Emericku Aubameyangovi a třetí trefu vstřelil po individuální akci dvacetiletý Saka.

Ve druhé půli převzali iniciativu hráči Tottenhamu, z narůstajícího tlaku ale vytěžili pouze jednu branku. V 79. minutě se prosadil Son Hung-min, který využil centru z levé strany a prostřelil Aarona Ramsdalea. Arsenal po nevydařeném startu do sezony vyhrál potřetí v řadě a posunul se před svého rivala na 10. místo.

Fotbalisté Wolverhamptonu porazili Southampton 1:0 a v neúplné tabulce se posunuli na třináctou pozici. Southampton po čtyřech remízách v řadě nebodoval a klesl na šestnáctou příčku.

Výhru "Vlků" zařídil svým prvním soutěžním gólem po vážném zranění hlavy z loňského listopadu Raúl Jiménez. Mexický útočník se prodral za dlouhým nákopem, elegantně si poradil s dvěma stopery a vystřelil Wolverhamptonu tři body.

Anglická fotbalová liga - 6. kolo:
Southampton - Wolverhampton 0:1 (61. Jiménez)
Arsenal - Tottenham 3:1 (12. Smith-Rowe, 27. Aubameyang, 34. Saka - 79. Son Hung-min)

Reklama

Související témata: