Hlavní obsah

Běsnící kouč Chelsea Scolari: Rozhodčí by se nám měli omluvit

Rozčarovaný byl po nedělní prohře s Arsenalem trenér Chelsea Luiz Felipe Scolari. Kanonýři vyhráli londýnské derby na Stamford Bridge 2:1, dva góly vstřelil Robin van Persie. První trefa nizozemského útočníka byla podle všeho z ofsajdu. „Od zítřka chci jediné. Aby se rozhodčí Dean podíval na televizní záznam a omluvil se nám,“ říkal novinářům po zápase brazilský kouč domácích.

Článek

Chelsea ve šlágru 15. kola vedla po vlastním gólu Djouroua a měla v zápase navrch. Kanonýři těžko hledali cestu k brance české reprezentační jedničky Petra Čecha.

Po hodině hry ale udeřilo. Robin van Persie si naběhl za obranu a nechytatelnou střelou ukončil po 499 minutách Čechovu neprůstřelnost. Chelsea inkasovala poprvé v ročníku ve druhém poločase a její pohoda byla pryč. Střelec byl podle televizních záběrů v postavení mimo hru, což rozhodčím uniklo a pokračovalo se ve hře.

„Nic víc než omluvu nechci. Nebyli dobří a udělali chybu. Jsou to lidi a mohou chybovat. Ale toto rozhodnutí rozhodlo zápas,“ nemohl přijít sudím na jméno Scolari a pokračoval. „Slyšeli jste mě tady někdy kritizovat rozhodčí? Nikdy! V patnácti zápasech Premier League, čtyřech Ligy mistrů ani v Carling Cupu jsem o nich nemluvil. Dnes je to jiné,“ dštil síru Scolari.

Za tři minuty po vyrovnání se navíc Nizozemec dostal v pokutovém území k míči znovu a střelou do protipohybu rozjásal hostující příznivce i trenéra Wengera. „Fantastické vítězství! V poslední době se nám v lize moc nedařilo, prohrávali jsme a dokázali zápas zvrátit. Není lepší zkoušky charakteru, než takhle vyhrát na Chelsea,“ těšilo francouzského trenéra Kanonýrů.

Chelsea přes porážku zůstala v čele Premier League, v pondělí ji ale může přeskočit Liverpool. Ten čeká dohrávka proti West Hamu, nyní mají Reds stejně bodů jako Chelsea. Arsenal je čtvrtý a na Chelsea ztrácí sedm bodů.

Reklama