Hlavní obsah

Bez překvapení: novým trenérem Petra Čecha v Chelsea se stal Hiddink

LONDÝN

Guus Hiddink se příští týden oficiálně stane trenérem londýnské Chelsea, jejíž barvy obléká i český reprezentační gólman Petr Čech. Nizozemský kouč aktuálně čtvrtý celek anglické Premier League povede do konce letošní sezóny, k čemuž dostal současný trenér ruské fotbalové reprezentace od národního svazu oficiální povolení. Informaci přinesly webové stránky BBC.

Článek

O Hiddinkově možném angažování se začalo hovořit den po pondělním odvolání brazilského kouče Luize Felipe Scolariho, kterého vedení propustilo po nepřesvědčivých výsledcích.

„V nejbližších dnech poletím do Londýna. Očekávám, že mužstvo povedu již příští týden,“ nechal se slyšet dvaašedesátiletý kouč, který se velmi dobře zná s majitelem klubu - ruským miliardářem Romanem Abramovičem.

Hiddink Abramoviče zná z působení v Rusku

Hiddink se s Abramovičem seznámil při působení u ruského národního týmu, se kterým má kontrakt do roku 2010 a rozhodně ho nehodlá předčasně ukončit. „Abramovič toho udělal pro ruský fotbal opravdu moc, proto mu tímto chci něco vrátit,“ poznamenal úspěšný kouč, který působil mimo jiné na lavičce španělského Realu Madrid či reprezentačního výběru Jižní Koreje.

Nizozemský trenér řekl, že plánuje navštívit zápas pátého kola FA Cupu, ve kterém Chelsea bude hrát na půdě Watfordu. „Nikdy není možné připravit mužstvo během jednoho týdne, ale toto je výjimečná situace. Chelsea má dobré hráče, kteří by měli být v nejlepší formě a měli by mně práci usnadnit,“ myslí si nový muž na lavičce Blues.

Hiddink již dva týmy naráz vedl

Podle Hiddinka mohou na konci sezóny nastat dva možné scénáře. „Buď mně řeknou: Není to ono, vrať se na východ. Nebo to půjde dobře. Ale tak daleko já neuvažuji,“ dodal kouč, jenž s působením u dvou týmů zároveň má své zkušenosti.

V minulosti vedl současně nizozemský PSV Eindhoven a australskou reprezentaci. Hiddinkovi se u reprezentačních týmů všeobecně daří. Na loňském evropském šampionátu dovedl ruskou sbornou až do semifinále. Počtvrté v řadě tak dokázal se svými svěřenci na velkém turnaji postoupit do vyřazovacích bojů, vždy se mu to podařilo s jinou reprezentací.

Reklama

Související témata: