Hlavní obsah

Bídný West Ham: fanoušci bučeli, odcházeli už před koncem. Hráli jsme dobře, tvrdí kouč

Trápení fotbalistů londýnského West Hamu nebere konce. V Premier League prohráli už pátý zápas v řadě, když podlehli 0:2 Brentfordu a potvrdili, že to v soukolí Kladiváčů pořádně skřípe. Pokud v sobotu zaberou konkurenti ze spodních pater tabulky, může se Souček a spol propadnout na úplné dno Premier League. „Zklamali jsme fanoušky i trenéra, musíme ale zůstat pozitivně naladěni,“ snažil se do budoucna pohlížet optimisticky kapitán Declan Rice po utkání, jehož většinu sledoval český záložník Tomáš Souček pouze z lavičky. Jeho krajan Vladimír Coufal odehrál plnou porci minut.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Vladimír Coufal z West Hamu po prohraném utkání s Brentfordem.

Článek

O osudu duelu rozhodl již první poločas, v němž se trefili Ivan Toney a Josh Dasilva. Rice ale i přesto hodnotil úvodní dějství jednoznačně kladně. „Zní to asi opravdu bizarně, ale v úvodních pětačtyřiceti minutách jsme hráli skoro nejlépe v sezoně, skvěle jsme kombinovali," pochvaloval si.

"Druhý inkasovaný gól byl ale opravdu frustrující, nepamatuji si, že bychom za dobu mého působení ve West Hamu dostali nějaký lacinější," dodal už v negativním tónu 23letý středopolař.

Kladiváři byli v prvním poločase aktivnější na míči a vytvořili si několik solidních šancí, trápila je ale produktivita. Ve zbytku zápasu pak ale působili spíše mdle. „West Ham byl ve druhé půli opravdu nevýrazný, čehož si všimli i fanoušci. Všiml jsem si i bučení směrem k hráčům, značná část příznivců navíc opustila stadion již nějakých dvacet minut před koncem," popisoval atmosféru komentátor John Hunt.

Mizerné výsledky a postavení v tabulce pak vznáší otázku, jak pevná je pozice trenéra Davida Moyese. Ten coby manažer naposledy prohrál pět ligových utkání v řadě před více než sedmnácti lety, když vedl Everton.

„Čím jste starší, tím více vás podobná série porážek bolí," bědoval 59letý kouč. Ani on ale tým nijak nezatracoval. „Myslím, že jsme podali dobrý výkon, vytvořili jsme si hodně šancí, jen jsme je nedokázali proměnit. Kritiku týmu ze strany fanoušků ale naprosto chápu," uzavřel Moyes.

Reklama