Hlavní obsah

Do Slavie má namířeno útočník z Kluže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden africký ofenzivní fotbalista Slavii opustil a jiný ho v ní hned nahradí? Pracuje se na tom. Sešívaní po potvrzeném odchodu nigerijského fofrníka Yiry Sora do Genku intenzivně řeší příchod devatenáctiletého útočníka Emmanuela Yeboaha z Kluže. Chystaný transfer má být na dobré cestě.

Foto: Profimedia.cz

Emmanuel Yeboah (vpravo) v dresu rumunské Kluže.

Článek

Zdroje serveru Sport.cz potvrzují, že fotbalová Slavia má o Yeboaha velký zájem. Ghanský talentovaný hráč si měl informací serveru ghanasoccernet.com zkrátit dovolenou v domovské zemi a už do Prahy vyrazit, aby podstoupil zdravotní prohlídku. Kluby mají být domluveny, přestupová částka má být podle zmíněného ghanského webu 1,6 milionu eur (38,6 milionu korun).

Pokud se transfer povede dotáhnout, klub z Vršovic hned investuje část peněz, které získá za Sorův přestup do Genku. Belgický klub má zaplatit 6,5 milionu eur (157 milionů korun), část z této sumy poputuje do Baníku Ostrava, odkud sešívaní Sora minulou zimu koupili.

Yeboah přestoupil do Kluže tento rok v březnu z ghanského týmu Young Apostles. V juniorském mužstvu udělal rychle dojem, a tak za áčko rumunského celku začal nastupovat už od podzimu. Za první část sezony nastoupil do 29 soutěžních zápasů, vstřelil tři branky a připsal si i dvě asistence.

V základní sestavě figuroval i v obou zápasech Konferenční ligy proti Slavii, kde si ho štáb trenéra Jindřicha Trpišovského mohl detailně prohlédnout. V obou duelech, které Kluž vyhrála, se do statistik zapsal žlutou kartou. Může nastupovat v útoku, případně na křídle.

Reklama

Související témata: