Hlavní obsah

Bizarní gól Arsenalu zmrazil Old Trafford. Tohle jsem ještě neviděl, žasl expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuriózní úvod měl čtvrteční fotbalový šlágr anglické fotbalové Premier League mezi Manchesterem United a Arsenalem (3:2), v němž hosté šli do vedení po gólu do prakticky nehlídané brány. Gól by po kontrole situace u VAR nakonec uznán.

Foto: Dave Thompson, ČTK/AP

Fotbalisté Manchesteru United se u sudího Martina Atkinsona dožadují neuznání gólu, který vstřelil Emile Smith Rowe z Arsenalu.

Článek

Jak se situace seběhla? Po rohovém kopu Arsenalu, šlápl záložník Manchesteru United Fred na nohu vlastnímu brankáři Davidu DeGeaovi. Gólman se se skácel k zemi a ležel zády k dění na hřišti.

Všichni poté jen zmateně přihlíželi, jak fotbalista Arsenalu Smith Rowe zpoza šestnáctky pohodlně poslal míč do zcela odkryté brány a otevřel skóre zápasu. Hráči United zvednutýma rukama gestikulovali směrem k sudímu, že tahle trefa by platit neměla, ale sudí neshledal jediný důvod, proč by gól neměl uznat.

A i fotbalové osobnosti v pozápasovém televizním studiu Alan Shearer, Thierry Henry a Patrice Evra se shodly, že rozhodčí si počínal správně.

I komentátor přenosu pro Amazon Prime Ally McCoist se sudím souhlasil. „Ten gól musí uznat, nemůže udělat nic jiného. Nemá smysl řvát na rozhodčího, nebyl tam žádný faul nebo ofsajd či jiné porušení pravidel," říkal McCoist.

„Ano, brankář ležel na zemi a ideálně měl sudí asi přerušit hru. Jenže on nic nepískl. Nikdy jsem nic takového neviděl. Rozumím frustraci hráčů United, ale rozhodčí už s tím nic nenadělá," dodal.

Foto: Phil Noble, Reuters

Bruno Fernandes se postaral o vyrovnávací branku Manchesteru United

Někdejší kanonýr Alan Shearer ve studiu s ním jen souhlasil. A navíc se pozastavil nad jednáním brankáře United.

„To se stane v každém zápase, že vám někdo šlápne na nohu. Ale on šel na zem tímto způsobem, kdy vůbec nevěděl, kde je míč. Jasně, byl zraněný, ale takhle tam ležet... Už minutu potom byl zpátky na nohou, takže to zranění nemohlo být tak hrozné," přemítal dále Shearer.

S tímto popisem souhlasily i jiné osobnosti na sociálních sítích. „Pokud byl De Gea tak moc zraněný, proč pak zůstal dále na hřišti? Možná mohl být trochu statečnější," napsal třeba bývalý útočník Chris Sutton.

Manchester United nicméně navzdory nešťastnému momentu zápas, v němž ho naposledy vedl provizorní hlavní kouč Michael Carrick, i díky dvěma trefám Cristiana Ronalda otočil na konečných 3:2.

Byl gól proti Manchesteru United, který vstřelil Smith Rowe z Arsenalu, uznán správně?
Ano, rozhodčí ho musel uznat.
94,7 %
Ne, gól neměl platit.
5,3 %
Celkem hlasovalo 5630 čtenářů.

Reklama

Související témata: