Hlavní obsah

Břevno, tyč, tyč, břevno. Nešťastník z Liverpoolu vytvořil smutný rekord

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako by jej ten večer zaklel někdo pořádně škodolibý. Forvard Liverpoolu Darwin Núñez si ve středečním utkání nejvyšší anglické fotbalové ligy, v němž jeho celek přejel Chelsea poměrem 4:1, potykal se smůlou. Hned čtyřikrát totiž napálil balon do brankové konstrukce, čímž vytvořil nový rekord Premier League. A britský portál The Telegraph jej záhy označil za „největšího smolaře mezi evropskými útočníky“.

Foto: Carl Recine, Reuters

Útočník Liverpoolu Darwin Núñez smutní po jedné z neproměněných šancí.

Článek

Což je sice kruté, ale zatraceně pravdivé. Vždyť jen v úvodní dvacetiminutovce Uruguayec mohl slavit dvakrát. Jeho dělovka zpoza šestnáctky lízla břevno, pozdější zakončení levačkou z vnitřku vápna na tyč vyškrábl gólman Chelsea Djordje Petrović.

„Třeba to zlomím penaltou,“ říkal si asi Núñez krátce před poločasovým hvizdem, když se postavil k exekuci pokutového kopu po faulu na parťáka Dioga Jotu. Ta stejná tyč, která jej přelstila již dříve, ale opět gólové euforii zabránila.

Jenže branková konstrukce stále neřekla poslední slovo. Čtvrt hodiny před koncem si smůlou políbený útočník počíhal na centr Andyho Robertsona a hlavou jej usměrnil do břevna. Čímž vytvořil smutný rekord Premier League, neboť (od ročníku 2003/04, kdy se daná statistika začala sledovat) tyče a břevna ještě nikomu v historii nepřekazily radost čtyřikrát v jednom utkání.

Núñez, jenž si v samém závěru utkání trošku spravil chuť asistencí u gólu Luise Díaze na konečných 4:1, přitom jinak působil výtečným dojmem. Obraně Chelsea svoji aktivitou, spojenou s četnými náběhy za defenzivní linii, neustále činil potíže. Gólu se ale nedočkal. Což je u útočníka poměrně podstatný problém.

„Bylo to pro něj těžké. Opravdu ho to mrzí, hlavně ta neproměněná penalta,“ vyprávěl po utkání trenér Jürgen Klopp. „Jinak byl ale skvělý, odehrál výborný první poločas. Je neuvěřitelné, kolik šancí si tvoří,“ vyjádřil spokojenost s výkonem svého svěřence. „Zajisté mu to tam opět začne padat,“ doufá německý kouč.

Núñez zatím v anglické lize za 21 duelů zapsal sedm branek a stejný počet asistencí. Přesných tref ale mohlo být o dost více. Asi nepřekvapí, že 24letý útočník v probíhající sezoně Premier League vede žebříček těch, kteří nejčastěji napálili brankovou konstrukci. Rozezvučel ji již čtrnáctkrát. Což je dvakrát více než Ollie Watkins z Aston Villy a Erling Haaland z Manchesteru City, kteří jsou v pomyslném pořadí smolařů na dělené druhé příčce…

Reklama