Hlavní obsah

Bučení a pískot kvůli střídání. Pozitivní reakce, překvapil ten Hag

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Už tak nepovedené odpoledne okořenili trenérovi Manchesteru United Erkiu ten Hagovi ještě vlastní fanoušci. Když nizozemský kouč střídal v utkání s Brightonem (1:3) Rasmuse Höjlunda, ozvalo se z tribun bučení a pískot.

Foto: Molly Darlington, Reuters

Rasmus Höjlund (číslo 11) šel proti Brihtonu ze hřiště po 64 minutách. Kouč Erik ten Hag (uprostřed) to od fanoušků schytal.

Článek

Höjlund nastoupil poprvé od svého letního příchodu z italské Atalanty v základní sestavě. Dánský útočník se gólově neprosadil, ale podle příznivců Rudých ďáblů si nevedl vůbec špatně. Proto nesouhlasili, když ho v 64. minutě ten Hag stáhl a poslal na trávník Anthonyho Martiala.

Své pocity dali najevo bučením a pískotem. „Myslím, že to bylo pozitivní,“ prohlásil po zápase ten Hag. „Když vidíte naše fanoušky, přijetí Rasmuse bylo skvělé. Myslím, že podal velmi dobrý výkon. Je dobře, že mu dali tento signál, dodá mu to víru,“ dodal kouč.

Dvacetiletá posila za 72 milionů liber (cca 89 milionů korun) si na svůj debut musela počkat kvůli zranění zad. A právě to byl prý důvod, proč Höjlund šel ze hřiště tak brzy.

„Každý ví, že k nám přestoupil s malým zdravotním problémem. Začínáme ho pomalu více a více stavět, ale ještě není připraven na celý zápas. Máme před sebou mnoho zápasů v krátkém čase, takže musíme rozložit síly a dbát na kondici hráčů,“ vysvětlil ten Hag.

Zároveň ihned odmítl spekulace, že se bučení týkalo Martiala, s jehož výkony nejsou fanoušci spokojeni celkem často. Francouzského ofenzivního univerzála se ten Hag zastal. „Myslím, že loni pokaždé, když hrál, měl na naše zápasy velmi pozitivní vliv. Pokud je fit, určitě vždy přispěje,“ bránil svého svěřence.

Realitou však je, že Manchester prohrál s Brightonem v lize počtvrté v řadě a ani novou sezonu nezačal nikterak dobře. Po pěti kolech má na svém kontě jen šest bodů. A ještě jeden neuvěřitelný fakt. Zatímco Rudí ďáblové investují do posil nemalé částky, Brighton si pořídil základní jedenáctku, která v sobotu nastoupila, pouze za 18 milionů liber. To je čtyřikrát méně, než stál pouze zmíněný Höjlund.

Reklama