Hlavní obsah

Guardiola je zpátky a West Ham přišel o sérii. Coufal nahrál na gól a pak se potil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když bylo po všem, obešel svoje hráče. Spokojeně se usmíval a jednoho po druhém vroucně objal. Pep Guardiola je po operaci zad zpátky, Manchester City má po třech týdnech zase svého trenéra. V sobotu odpoledne od týmu dostal sladký dárek: vítězství 3:1 v aréně West Hamu, který v nové sezoně prohrál poprvé. Kladiváře nespasila ani gólová asistence Vladimíra Coufala.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Trenér Pep Guardiola prožil povedený návrat na lavičku Manchesteru City, jeho tým vyhrál 3:1 v aréně West Hamu.

Článek

„Radši bych byl s týmem než ve špitále, ale nedalo se nic dělat. Jsem rád, že jsem zpátky a že jsme odehráli fantastický zápas. Prohrávali jsme, ale zůstali jsme trpěliví a dokázali to otočit,“ vyznal se Guardiola po výhře, která utnula nejlepší start West Hamu do Premier League za posledních 24 let.

„Jsme zklamaní,“ hlesl James Ward-Prowse. Byl to on, kdo ve 37. minutě po akurátním centru Coufala poslal West Ham do vedení, jenže ani tohle proti favoritovi nepomohlo. „Bojovali jsme, ale nakonec jsme museli soupeři pogratulovat. Všechny góly City byly perfektní,“ uznal Ward-Prowse.

Co na tom, že záložník Tomáš Souček zkraje zápasu pohotově vykopl míč z brankové čáry. Co na tom, že skvělý brankář Alphonse Areola pochytal několik tutovek. V Londýně dominovali hosté z Manchesteru, stihli 29 střel. Nakonec se trefil i čarostřelec Erling Haaland, jenž má hodně působivá čísla: sedm ostrých zápasů, sedm gólů.

„Už v první půli jsme měli dost šancí, jenže místo našeho vedení jsme museli dotahovat ztrátu,“ vykládal belgický křídelník Jérémy Doku, jehož úder na začátku druhé půle nastartoval velký obrat. Premiérovou trefu po letním příchodu z Rennes oslavil rozverným tanečkem.

„První gól pro mě znamená strašně moc. Zvlášť, když branková akce West Hamu šla přes mě. Jak říkal kouč, v prvním zápase jsem byl trochu zakřiknutý, ale proti West Hamu už to bylo lepší,“ usmál se čiperný mládenec. O jeho kouscích mohl vyprávět propocený Coufal, jenž před gólem nedokázal Dokua odlepit od míče. „Měli jsme spolu spoustu soubojů jeden na jednoho, užil jsem si to,“ líčil Doku.

Parta v nebesky modrých dresech rozjela sezonu úchvatně, v prvních pěti kolech Premier League ani jednou neztratila. Už v úterý ji čeká prolog Ligy mistrů, kde bude stejně jako v lize a FA Cupu obhajovat titul. „Sezona se dostává do tempa, ale my jsme na něj zvyklí. Teď si odpočineme a za pár dnů vykročíme za obhajobou v Champions League,“ pravil Guardiola. „Všichni budeme nažhavení.“

Reklama

  2 : 2 Bayern - Real Madrid 2 : 2 dohráno
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid
  Dortmund - PSG dnes 21 : 00
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG