Hlavní obsah

Budeš-li v Miláně hrát, do Afriky pojedeš, slíbil Beckhamovi kouč Capello

PRAHA

Italský trenér na lavičce reprezentačního výběru Anglie Fabio Capello slíbil hvězdě Albionu Davidu Beckhamovi, že ho nominuje na blížící se světový šampionát do Afriky v případě, že bude v AC Milán pravidelně hrát. „Na věk nehledím, pakliže bude hrát a bude fyzicky dobře připraven,“ řekl Capello.

Foto: Toby Melville, Reuters

Trenér anglických fotbalistů Fabio Capello se baví se záložníkem Davidem Beckhamem.

Článek

Beckham se v lednu chystá na své druhé hostování z Los Angeles do milánského AC. Tentokrát ovšem s daleko větší motivací. Trenér anglického národního týmu Capello totiž s fotbalovou celebritou počítá na nadcházející mistrovství světa do Jihoafrické republiky. Má to ovšem jeden háček - Beckham musí v Serii A pravidelně hrát.

„Samozřejmě, že jej nominuji. Pokud bude hrát a bude na tom dobře fyzicky,“ potěšil Capello ve vyjádření pro britský deník The Sun na dálku čtyřiatřicetiletého záložníka. „Nekoukám se na věk, ale na dovednosti. A těch má Beckham na rozdávání,“ stojí si za svým svěřencem italský stratég. „Bere to vážně, je to opravdový profesionál. Účasti na šampionátu obětuje všechno,“ dodal.

Sám Beckham si uvědomuje, že pro nominaci do Afriky musí udělat ještě hodně práce. Nedávno se ale nechal slyšet, že by ve své profesionální kariéře rád pokračoval do čtyřiceti let a tudíž předčasně neuzavírá ani kapitolu mistrovství světa 2014, které se bude konat v Brazílii. To už hvězdě anglické kopané bude devětatřicet.

Reklama

Související témata: