Hlavní obsah

Bývalý kapitán Arsenalu Vieira: Kanonýrům chybí zkušený vůdce

LONDÝN/PRAHA

Bývalý kapitán Arsenalu Patrick Vieira se domnívá, že v nynějším kádru svěřenců Arséna Wengera chybí vůdčí typ k tomu, aby Kanonýři mohli bojovat o mistrovský titul. „Mladí hráči potřebují mít kolem sebe fotbalisty s mnohem většími zkušenostmi,“ míní nynější záložník Interu Milán.

Článek

Vieira naznačuje, že cesta zvolená koučem Wengerem se zdá být neúspěšná. Wenger totiž sází na mladíčky. „Myslím si, že přesně to je cesta, kterou chce jít Arsén Wenger s Arsenalem. Chtějí mladé hráče, aby v klubu vyrostli a byli budoucností Arsenalu. Ale poslední roky bohužel dokazují, že je to chyba,“ myslí francouzský fotbalista.

„Mladí hráči potřebují mít kolem sebe fotbalisty s mnohem většími zkušenostmi. Stejně jako jsem je potřeboval já dřív,“ vysvětluje dvaatřicetiletý záložník. „Když jste mladý, potřebujete vědět, že jsou kolem vás hráči, kteří na vás budou dohlížet. A možná právě toto je to, co Arsenal potřebuje - někoho, kdo jim důvěřuje. Někoho, kdo, pokud se něco nedaří, je podpoří a dodá jim sílu,“ řekl Vieira pro eurosport.yahoo.com.

Fabregas je příliš mladý

Ještě nedávno nosil kapitánskou pásku na svém rukávu Vieirův krajan William Gallas. Ten o ni však přišel, když si do médií stěžoval na chování svých spoluhráčů. Wenger jej potrestal, když jej do následujícího zápasu nepovolal vůbec a v příštím ho do pole poslal jako již řadového hráče. Novým vůdcem má být Francesc Fabregas. Španělovi je však pouhých jednadvacet let.

„Vůdcem se člověk stává, pokud získá zkušenosti a je opravdovou osobností. A já se domnívám, že ani jeden z hráčů Arsenalu není natolik velkým vůdcem,“ pokračoval Vieira. „Zároveň ale musím říct, že když jsem byl kapitánem v Arsenalu já, byl to kompletně odlišný tým než ten, který nyní vede Fabregas. Já jsem měl kolem sebe hráče, kteří věděli, co mají dělat, kteří byli hladoví po úspěchu a mou roli mi tím velmi usnadňovali,“ dodal Vieira.

Reklama

Související témata: