Hlavní obsah

Bývalý sparťan Kucka v Anglii nepoklekl. Vysvětlil proč

Dalším hráčem, který během víkendového kola Premier League před úvodním hvizdem odmítl pokleknout na podporu hnutí Black Lives Matter (Na černošských životech záleží), se stal bývalý sparťanský záložník a nyní fotbalista Watfordu Juraj Kucka. Svou motivaci nepřipojit se ke známému gestu vysvětlil prostřednictvím sociálních sítí.

Foto: Lee Smith, Reuters

Fotbalista Watfordu Juraj Kucka diskutuje s hráčem Leedsu Kalvinem Phillipsem (vpravo) během 7. kola anglické premier League.

Článek

Leeds v rámci 7. kola Premier League hostil Watford. V základní sestavě hostů nastoupil ke svému šestému soutěžnímu zápasu za ostrovní celek čtyřiatřicetiletý reprezentant Slovenska Kucka.

Když fotbalisté před úvodním hvizdem poklekli na podporu hnutí BLM, Kucka stejně jako jeho spoluhráč tmavé pleti Emmanuel Dennis zůstal stát. Připojil se tak k dalším fotbalistům, kteří se v poslední době rozhodli přestat před zápasy ligy poklekávat. Už dříve tak učinili například Marcos Alonso z Chelsea nebo Wilfried Zaha z Crystal Palace.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

Příspěvek sdílený Juraj Kucka (@kuco33)

„Jsem zásadně proti rasismu ve světě! V posledním zápase jsem nepoklekl, protože všechny respektuji stejně a nikdy jsem se nad nikým nepovyšoval a nikoho neodsuzoval kvůli tomu, že je jiné barvy pleti," vysvětlil svou motivaci prostřednictvím Instagramu slovenský fotbalista.

„Rozumím gestu pokleknutí jako projevu boje proti rasismu i těm, kteří tak činí, ale mé rozhodnutí je takové. Děkuji, že mě respektujete. STOP RASISMU !!!" dodal Kucka.

Reklama

Související témata: