Hlavní obsah

Casemiro se pro šlágr vykartoval, legenda mu to vyčítá. Ten Hag: Arsenal jsme porazili i bez něj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až do 80. minuty šlo vše podle plánu. Pak ale přišly pro Manchester United dvě rány. Nejprve se pro víkendový šlágr s Arsenalem vykartoval záložník Casemiro, v nastavení navíc „Rudí ďáblové“ přišli o vedení 1:0 a středeční duel fotbalové Premier League na půdě Crystal Palace skončil remízou.

Foto: Reuters

Záložník Manchesteru United Casemiro vidí svou pátou žlutou kartu v sezoně, na šlágr s Arsenalem tak nebude k dispozici.

Článek

Ztráta dvou bodů znemožnila Manchesteru posun na průběžné druhé místo v tabulce a přerušila sérii pěti ligových výher v řadě. United se teď už ale soustředí na nedělní očekávanou bitvu na půdě vedoucího Arsenalu, na který ztrácí osm bodů.

Na Emirates Stadium však budou postrádat jednoho ze svých nejlepších hráčů. Střední záložník Casemiro stojí kvůli žlutým kartám, pátou v sezoně dostal po faulu na unikajícího útočníka Crystal Palace Wilfrieda Zahu.

„Bylo to instinktivní, šel po míči, ale netrefil ho. Šlo o nebezpečnou situaci," popisuje kouč Erik ten Hag. „Pro nás opravdu důležitý hráč, je jedním z důvodů, proč jsme v tabulce na takové pozici. Ale máme k dispozici široký kádr, tuto mezeru musíme zaplnit tím, že vytvoříme nový detailní plán," říká trenér o 30letém Brazilci, jenž dorazil na Old Trafford v srpnu z Realu Madrid v přepočtu za 1,7 miliard korun.

I když je anglická nejvyšší soutěž teprve v polovině, nedělní klání může v boji o titul hodně napovědět. Arsenal prohrál v sezoně zatím pouze jednou – na začátku září na půdě United. „Už jsme ukázali, jak se dá Arsenal porazit. A zvládli jsme to tehdy i bez Casemira," zdůrazňuje ten Hag.

Podle legendy Rudých ďáblů Michaela Owena jde o „obrovskou ránu". „V některých zápasech se bez Casemira obejde, třeba když hrajete doma s týmy mimo první čtyřku nebo pětku. Pak to není tak špatné. Ale když nastoupíte proti velkým klubům, proti těm nejlepším, potřebujete úplně všechny. Všechny své prvotřídní hráče, kteří jsou fit a připraveni nastoupit," varuje.

Žlutou kartu Casemirovi Owen trochu vyčítá. „Krčil rameny a řekl, že nemohl nic jiného dělat. Ale on mohl, byl za ním ještě Varane. Nešlo o absolutně poslední záchrannou brzdu. Přišli o jednoho ze svých nejlepších hráčů, zápas s Arsenalem je pro United obrovsky důležitý. Pokud prohrají, nebudou v boji o titul. Ale pokud zvítězí, najednou se jede dál," říká v současnosti expert stanice Sky Sports.

Ani Casemirův faul nakonec United k udržení hubeného náskoku nestačil. V 91. minutě se z přímého kopu pár metrů za pokutovým územím parádně trefil 21letý talent Crystal Palace Michael Olise.

„Je to zklamání, když v klíčovém okamžiku inkasujete. Měli jsme zvýšit na 2:0 a bylo by po všem. Mysleli jsme si, že máme zápas pod kontrolou, ale ve fotbale může jeden moment všechno změnit a z toho se musíme poučit," lituje ten Hag.

Reklama