Hlavní obsah

Čech přihrál Drogbovi na vyrovnávací gól, Chelsea remizovala na Tottenhamu

LONDÝN

Stadión White Hart Lane byl svědkem očekávaného londýnského derby mezi Tottenhamem a Chelsea. Domácí „Kohouti“ sice dlouho vedli, zápas 17. kola fotbalové Premier League však nakonec skončil nerozhodně 1:1. Prsty v tom měl i Petr Čech - brankář národního týmu si připsal asistenci, když dlouhým výkopem vyzval k vyrovnání střídajícího kanonýra Drogbu. Ten v nastavení neproměnil penaltu...

Foto: Lefteris Pitarakis, ČTK/AP

Útočník Chelsea Didier Drogba - nejdřív vyrovnal, v nastavení však neproměnil penaltu.

Článek

Tottenhamu se na podzim nad očekávání daří a k úspěšnému putování evropskou Ligou mistrů přidává také dobré výsledky v domácí soutěži, díky nimž je na 5. místě ligové tabulky. Naopak Chelsea vyhrála v lize naposledy 10. listopadu, od šokující porážky 0:3 se Sunderlandem prožívá chmurné období. Na hřišti Tottenhamu se navíc Blues vůbec nedaří, naposledy tu vyhráli v roce 2005.

Rozdílné rozpoložení obou týmů se projevilo již v 15. minutě, kdy se domácí Pavljučenko až příliš snadno uvolnil a přesnou trefou k tyči nedal Čechovi šanci. Podobně jednoduše však Chelsea v 70. minutě vyrovnala. Čech našel dlouhým výkopem Drogbu, který nastoupil až do druhého poločasu, útočník z Pobřeží slonoviny přetlačil Dawsona a jeho střelu propustil chybující gólman Gomes do sítě.

V nastavení dokonce Gomes zbytečným faulem nabídl hostům výhru, protože za jeho zákrok byla nařízena penalta. Míč si postavil Drogba, jenže Gomes své hříchy napravil a pokutový kop vyrazil...

Chelsea tak ztrácí jeden bod na vedoucí tandem Arsenal a Manchester City a má stejný bodový zisk jako Manchester United. Šlágr kola Manchester United - Arsenal se hraje v pondělí večer.

Daří se Boltonu, který i v deseti zvítězil 2:1 nad Blackburnem. Krátce po změně stran ještě za bezbrankového stavu přitom přišel o vyloučeného Marka Daviese, jenže i v oslabení otevřel skóre zásluhou střídajícího Muamby. Tři minuty před koncem sice srovnal Mame Diouf, ale neuběhla ani minuta a Boltonu zařídil zisk tří bodů Američan Holden.

Anglická fotbalová liga - 17. kolo:
Bolton - Blackburn 2:1 (65. Muamba, 88. Holden - 87. M. B. Diouf), Wolverhampton - Birmingham 1:0 (45. Hunt), Tottenham - Chelsea 1:1 (15. Pavljučenko - 70. Drogba).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.