Hlavní obsah

Čeká nás maturita. A nejen kvůli Vardymu, přiznává kouč Slavie před Leicesterem

Praha

Těžko se mu selektovalo, jaké sestřihy z posledních zápasů Leicesteru svým svěřencům ukázat. Ještě hůř se mu dával dohromady sumář z nepřeberného kvanta informací, které za dva měsíce o čtvrtečním pohárovém soupeři posbíral. „Složité, když Leicester hraje tolik zápasů, točí se v nich moc hráčů a trenér Rodgers používá hned několik rozestavení, které je schopen během utkání i třikrát změnit,“ přiznával slávistický kouč Jindřich Trpišovský, že nebylo vůbec snadné připravit mužstvo na čtvrteční večerní duel vyřazovací fáze Evropské ligy.

Slávisty čeká proti Leicesteru maturita. Soupeř je těžko čitelný, ví trenér Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek

Všude se ve spojení s Leicesterem skloňuje jméno Jamie Vardy, jenže momentálně třetí tým Premier League není jen o něm. A čtvrteční konfrontace v Edenu rozhodně nebude pouze o tom, jak Vardyho uhlídat .

„Bude to o rychlosti, předvídavosti, vzájemném zajišťování, protože on je nejen ohromně rychlý, ale má i skvělý výběr místa. Neustále se pohybuje na hranici ofsajdu, aniž by se v něm ocitl. Prostě fantastický útočník patřící podle mého mezi pět nejlepších na světě, takže na naše obránce čeká maturita," připomněl slávistický kouč, že eliminování bombarďáka Leicesteru bude jen jedním z úkolů, jenž na jeho tým čeká.

Foto: Rui Vieira, Reuters

Jamie Vardy je největší hvězdou Leicesteru.

„Je tam ale i Barnes, o němž se sice moc nemluví, ale nebezpečím představujícím pro soupeře je na úrovni Vardyho. Obdivuhodné, že se odchovanec klubu stane během tří sezon v tak početném a kvalitním kádru klíčovým hráčem mužstva. Musí to být skvělý pocit pro něho i klub," připomněl Trpišovský třiadvacetiletý meteorit zářící na nebi Premier League a nachystaný i na Prahu.

„A k nim navrch James Maddison. Skvělý, fantastický," mohl se trenér Pražanů zastavovat o jednoho soupeřova hráče po druhém a pět na ně fotbalové ódy.

Foto: Michael Regan, Reuters

Brendan Rodgers, trenér Leicesteru City v akci.

To všechno pak podtrhnout rukopisem manažera Brendana Rodgerse, který je po dvouletém působení v Leicesteru na mužstvu Lišek pochopitelně patrný.

„Sledoval jsem ho už jako manažera Liverpoolu. A teď ještě víc, protože Leicester je jedním z mých nejoblíbenějších týmů. Je pro mě ctí, že proti němu mohu teď stát," vypadlo z Trpišovského, jak jsou všichni v Edenu na duel s Liškami natěšení.

„A přitom abychom se jim postavili čelem a všichni na nás mohli být po zápase hrdí," netajil kouč českého mistra, jak moc by mu chutnal úspěch z konfrontace s Leicesterem. A to přesto, že pro něho nebylo vůbec snadné hráče na protivníka připravit, jak má ve zvyku.

„Zvlášť, když nevíme, kdo proti nám nastoupí a v jakém rozestavení bude soupeř hrát. Proto jsme vycházeli z posledních zápasů Leicesteru a ukázali jim z každého trochu. A i informace jsme jim vytřídili," přiznal trenér Slavie, že nakonec mu z analýzy anglického protivníka vyšla zdánlivě jednoduchá taktická rovnice.

„Leicester má hru založenou na obranném bloku, z něhož si otvírá prostor k rychlým protiútokům. Proto se budeme i my držet svého stylu hry. Ovšem s tím, že se musíme vyvarovat laciných ztrát míče, protože soupeř po jeho zisku posílá okamžitě dopředu přímočaré přihrávky na útočníky. To ovšem vyžaduje předvídavost, stejně jako správné postavení brankáře a obou stoperů, což bude rovněž hrozně důležité," prozrazoval Trpišovský něco málo z taktického scénáře, při jehož dokonalém naplnění by se mohlo naplnit jeho přání.

To aby byli nejen slávističtí fanoušci, ale celý český fotbal mohl být na Slavii po maturitě s Liškami patřičně hrdý.

Jak dopadne v Edenu první zápas EL mezi Slavií a Leicesterem?
Vyhraje Slavia
50 %
Zápas skončí remízou
19 %
Zvítězí Leicester
31 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2824 čtenářů.

Reklama