Hlavní obsah

Český talent opouští liverpoolské hvězdy, v Irsku bude chytat proti chlapům

Aktualizováno

Má našlápnuto k velké kariéře, ale potřebuje pravidelně chytat. Český fotbalový brankář Vítězslav Jaroš proto odchází z Liverpoolu na roční hostování do irského klubu St Patrick's Athletic FC z Dublinu. V prvním týmu anglických šampionů trénoval s hvězdami světového fotbalu, chyběly mu však soutěžní zápasy.

Foto: Sport Invest/David Šváb

Brankář Vítězslav Jaroš v barvách Liverpoolu.

Článek

Nikomu se z Anfieldu neodchází snadno. V případě českě hvězdičky jde ovšem o promyšlený krok. Jde hostovat do irského St. Patrick's, aby mohl pravidelně chytat a sbírat zkušenosti s dospělým fotbalem.

"Moc se těším. Potřebuji především odehrát co nejvíce zápasů v dospělém fotbale. Jelikož jsem v Liverpoolu trénoval s prvním týmem a chodil na jeho lavičku, odehrál jsem za mládežnická mužstva jen asi pět zápasů. A to není tolik, kolik bych teď potřeboval," vysvětluje Vítězslav Jaroš v rozhovoru pro agenturu Sport Invest, která ho zastupuje.

"Tréninky s áčkem jsou skvělé, ale trénujeme proto, abychom byli co nejlepší v zápasech. Bez zápasů to není ono. Teď chci co nejvíce chytat, abych získal zkušenosti a v budoucnu mohl bojovat o svou šanci v Liverpoolu," dodává 19letý rodák z Příbrami, který od přípravky vyrůstal ve Slavii.

"Jsme rádi, že se nám podařilo hostování dotáhnout. Velkou roli sehrála londýnská pobočka naší agentury, stejně tak jako sportovní vedení Liverpoolu. Pro Víťu se jedná o důležitý krok do seniorského fotbalu, možnost získání cenných zkušeností," cení si Viktor Kolář, šéf fotbalové sekce Sport Investu.

"Bylo naším cílem najít klub v adekvátně kvalitní soutěži, navíc je skvělé, že irská liga se hraje systémem jaro - podzim, a Víťa tak stihne start soutěže. Navíc nebude vytržen z anglicky mluvícího prostředí," poukazuje Kolář.

Kvůli epidemii koronaviru se start irské ligy odložil na 19. března, což Jarošovi dává možnost se s novými spoluhráči lépe poznat a sehrát, než soutěž začne.

"Bavil jsem se s trenérem a trenérem brankářů. Můj nový klub je tradiční a úspěšný irský tým. Minulý rok skončili v půlce tabulky, letos mají ambice určitě vyšší," hlásí Jaroš.

Má šanci, mužstvo opustila brankářská jednička Brendan Clarke. "Řekli mi, že přicházím jako jednička, ale samozřejmě budu muset podávat výkony, abych se na pozici jedničky udržel. Nemám nic zaručeného," uvědomuje si mladík.

Reklama

Související témata: