Hlavní obsah

Chelsea a Manchester United jsou v semifinále Anglického poháru

LONDÝN

Fotbalisté Manchesteru United a Chelsea postoupili do semifinále Anglického poháru. Vedoucí tým Premier League dnes deklasoval Fulham na jeho hřišti 4:0 a dál zůstává ve hře o všechny trofeje, které lze získat. Chelsea zvítězila 2:0 na půdě druholigového Coventry, k čemuž čtvrtým čistým kontem z posledních pěti zápasů přispěl brankář Petr Čech.

Článek

Chelsea opět těžila z návratu formy útočníka Didiera Drogby. Reprezentant Pobřeží slonoviny v 15. minutě využil chyb v domácí defenzivě a otevřel skóre. Šlo o jeho třetí zásah z posledních pěti zápasů. Výhru pak 18 minut před koncem potvrdil stoper Alex, který se prosadil po centru střídajícího Ricarda Quaresmy.

Čech musel čelit nejnebezpečnější situaci ještě za bezbrankového stavu, ovšem se střelou Bena Turnera si poradil. Chelsea tak pod trenérem Guusem Hiddinkem opět nezaváhala. Na závěrečných 25 minut se na hřiště dostal i ghanský záložník Michael Essien, který Chelsea scházel kvůli přetrženým kolenním vazům od září.

Manchester United od prvních minut nepřipustil na londýnském stadionu Craven Cottage žádné drama a díky dvěma brankám argentinského útočníka Téveze vedl ve 35. minutě už 2:0. I po přestávce pokračovali "Red Devils", kteří nastoupili bez několika opor v základní sestavě, v dominantním představení a po gólech Rooneyho a Pak Či-songa skóre ještě vyšperkovali.

Anglický fotbalový pohár - čtvrtfinále:
Coventry - Chelsea 0:2 (15. Drogba, 73. Alex), Fulham - Manchester United 0:4 (20. a 35. Tévez, 50. Rooney, 81. Pak Či-song).

Reklama

Související témata: