Hlavní obsah

Chelsea vykoupila z Benfiky za rekordní částku Argentince Fernándeze

Rekordní přestup je na světě. Takovou sumu Premier League nepamatuje. Argentinský fotbalový mistr světa Enzo Fernández odešel z Benfiky Lisabon do Chelsea. Londýnský klub podle informací Sky Sports aktivoval výstupní klauzuli ve smlouvě v hodnotě 105 milionů liber (asi 2,83 miliardy korun) a udělal z nejlepšího mladého hráče světového šampionátu v Kataru nejdražší posilu v historii nejvyšší anglické soutěže. Dosavadní rekord ligy držel přestup Jacka Grealishe z Aston Villy do Manchesteru City (100 milionů liber).

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Argentinec Enzo Fernández v semifinálovém utkání MS s Chorvatskem. Nově přestoupil z Benfiky do Chelsea.

Článek

Podle britských médií se transfer stihl uskutečnit ještě během úterý, kdy skončilo v Anglii přestupové okno. Přestup argentinského záložníka potvrdil na tiskové konferenci po ligovém duelu s Aroucou i trenér Benfiky Roger Schmidt. Fernández při úterní výhře 3:0 v nominaci na utkání chyběl.

Fernández přišel z River Plate do Benfiky teprve před touto sezonou. Výrazně na sebe ale upozornil na přelomu listopadu a prosince v Kataru, kde byl jedním ze strůjců vzestupu Argentiny po úvodní porážce se Saúdskou Arábií.

Foto: Pedro Nunes, Reuters

Enzo Fernández ještě v dresu Benfiky Lisabon.

Dvaadvacetiletý středopolař gólem pomohl ve druhém zápase k výhře nad Mexikem, dostal se do základní sestavy a ve vyřazovací fázi už nechyběl ani minutu. Přispěl tak k prvnímu titulu Jihoameričanů od roku 1986.

V reprezentaci odehrál Fernández jen deset utkání, za Benfiku nastoupil k 29 zápasům s bilancí čtyř branek. Chelsea, která se v lize trápí a je až desátá, z něj udělala osmou zimní posilu. "Blues" podle médií utratili za přestupy v tomto období téměř 300 milionů liber.

Reklama