Hlavní obsah

Chelsea zkouší obejít zákaz nákupu posil. Touží po Hamšíkovi ze Slovenska

LONDÝN

Fotbalová Chelsea má sice zákaz nákupu nových hráčů, přesto se vesele rozhlíží na trhu s případnými posilami. Jako potenciální novou tvář si londýnský klub vyhlédl i 22letého slovenského reprezentanta Marka Hamšíka. Také kvůli němu Chelsea hledá cestičky, jak zákaz nákupů udělený mezinárodní fotbalovou asociací FIFA obejít.

Článek

Abramovičův klub už proto podal odvolání ke sportovní arbitráži a žádá pozastavení zákazu až do rozhodnutí arbitráže. Ta má zasedat a vynést verdikt po novém roce, Chelsea by tak mohla stihnout nějaký ten nákup v lednovém termínu i v případě, že její odvolání neklapne, uvedly britské Timesy.

Momentálně však zákaz stále platí. Chelsea si ho vysloužila za naléhání na talentovaného teenagera Gaela Kakutu, aby porušil platnou smlouvu s francouzským Lens a přestoupil do Londýna.

Hamšíka si vytipoval nový trenér Chelsea Carlo Ancelotti a označil nákup kreativního záložníka italské Neapole za jednu ze svých priorit. Důvod? Ancelotti hodnotí Hamšíka jako jednoho z nejnebezpečnějších hráčů, kteří běhají po trávnících v Serii A.

Neapol koupila slovenský talent před dvěma lety za 5 miliónů liber a byly to dobře utracené peníze. Nejenže byl v uplynulých dvou sezónách Hamšík nejlepším střelcem klubu a letos se trefil už pětkrát v osmi zápasech, ale pokud by přestup klapl, inkasovala by Neapol 18 miliónů liber a svou investici by značně zhodnotila.

Reklama

Související témata: