Hlavní obsah

Manchester City - Liverpool 2:2Citizens udrželi první místo, přestřelka o titul skončila smírem. Coufalův návrat Kladivářům nepomohl

Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru City doma remizovali ve šlágru 32. kola anglické ligy v přímém souboji o první místo 2:2 s Liverpoolem a o bod udrželi vedení v soutěži. West Ham s Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem v základní sestavě prohrál 0:2 na hřišti Brentfordu. Střídající Matěj Vydra neodvrátil porážku Burnley 0:2 v důležité záchranářské bitvě na stadionu posledního Norwiche.

Foto: Carl Recine, Reuters

Liverpoolský Trent Alexander-Arnold a Aymeric Laporte z Manchesteru City.

Článek

Asi nejočekávanější zápas jarní části Premier League gólově odstartoval na stadionu Etihad už v páté minutě De Bruyne, jehož střelu zpoza vápna tečoval do sítě Matip. Domácí se ale z vedení radovali pouze osm minut, než Alexander-Arnold nezištně přiťukl míč pod sebe na skórujícího Jotu.

Citizens byli v první půli směrem dopředu nebezpečnější a první porážku v úvodním dějství v sezoně nakonec připravil Liverpoolu v 36. minutě Gabriel Jesus. Brazilský útočník si naběhl na Cancelův přesný pas za obranu, zblízka překonal Alissona a ukončil desetizápasové čekání na gól.

Foto: Phil Noble, Reuters

Rodri (vlevo) z Manchesteru City a Sadio Mané z Liverpoolu.

Atraktivní a oboustranně ofenzivní duel pokračoval i po přestávce a po pár sekundách hry znovu srovnal po Salahově přihrávce Mané. Senegalský kanonýr 13. ligovým gólem v sezoně stylově oslavil dnešní třicáté narozeniny.

Foto: Carl Recine, Reuters

Phil Foden z Manchesteru City ve šlágru Premier League s Liverpoolem.

Další branka už navzdory několika šancím na obou stranách nepadla, Sterlinga připravil o gólovou radost proti bývalému klubu těsný ofsajd. Utkání skončilo stejným výsledkem jako v říjnu na stadionu Anfield a Citizens neprohráli proti velkému rivalovi popáté v řadě. Zároveň Liverpoolu ukončili ligovou sérii výher, která se zastavila na deseti zápasech.

Uzdravený Coufal se po zranění objevil v sestavě West Hamu po dvou měsících, návrat mu ale výsledkově nevyšel a Kladiváři si třetí venkovní prohrou v řadě znovu zkomplikovali boj o pohárovou Evropu. Londýnský klub sice udržel o skóre šesté místo, Manchester United má ale zápas k dobru.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Vladimír Coufal z West Hamu v utkání proti Brentfordu.

Brentford naopak uspěl počtvrté z posledních pěti duelů a na 13. místě je blízko záchraně. Cennou výhru zařídilo nováčkovi útočné duo Mbeumo, Toney, kteří si připsali po gólu i asistenci.

Norwich v lize zvítězil po osmi utkáních a oživil naději na udržení mezi elitou. Skóre otevřel v deváté minutě Lees-Melou a v závěru přidal pojistku nejlepší střelec týmu Pukki.

Kanárci ztrácejí na nesestupové pozice deset bodů, Burnley čtyři. Clarets prodloužili nelichotivou sérii a nedokázali po prohraném prvním poločase otočit ani 65. zápas v Premier League.

Anglická fotbalová liga - 32. kolo:
Brentford - West Ham United 2:0 (48. Mbeumo, 64. Toney)
Leicester - Crystal Palace 2:1 (39. Lookman, 45. Dewsbury-Hall - 66. Zaha)
Norwich - Burnley 2:0 (9. Lees-Melou, 86. Pukki)
Manchester City - Liverpool 2:2 (5. De Bruyne, 36. Jesus - 13. Jota, 46. Mané)

Reklama

Související témata: