Hlavní obsah

Fantastický zákrok, pak vztyčený prostředník! Hrdina mezi tyčemi dokonale zaskočil favorita

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozesmutnil protihráče, zasloužil se o tři body pro svůj tým, pozornost si ale vysloužil i gestem, které rychle doputovalo na sítě a bylo notně propíráno záhy po bitvě. Dean Henderson zažíval hektické minuty v bráně Nottinghamu, který v anglické lize nakonec pokořil favorizované fotbalisty Liverpoolu. Nováček soutěže, přestože byl pod mimořádným tlakem, mohl nakonec jásat po těsném vítězství 1:0. Vyhrál podruhé v soutěži, zůstal na pozicích znamenající sestup, ale euforie to byla mimořádná.

Foto: David Klein, Reuters

Brankář Nottinghamu Dean Henderson po výhře nad Liverpoolem.

Článek
Fotogalerie

Zato Liverpool odjížděl zklamán. V tomto ligovém ročníku ještě nevyhrál venku. Právě Henderson se o to postaral výraznou měrou. Naposledy v nastavení, kdy senzačně zakročil proti hlavičce Virgila van Dijka.

Radost si gólman mohl vychutnávat v chumlu se spoluhráči i fandy. Do hlediště ovšem vyslal ´pozdrav´ na dálku z kategorie nesportovních - vztyčený prostředník, což zachytily kamery a záhy se jeho gesto ocitlo na sítích.

Otázkou je komu bylo určeno. Fanouškům Liverpoolu? Podle řady fandů jednoznačně. „Ať si to užije, radost ale nebude trvat dlouho," naznačil jeden z fandů, že Nottingham přes tento úspěch zůstává jasným adeptem na padáka. Mnozí upozorňují, že gesto nesměřovalo do sektoru Liverpoolu, Henderson neskrýval, že je v dobrém rozmaru. Nebylo patrné, že by šlo o nenávistnou reakci. Možná se mohl vysmívat....

Na hřišti se to každopádně už neřešilo. Nottingham díky tříbodovému zisku opustil poslední místo v tabulce, Leicester se před něj ale může vrátit po nedělním zápase ve Wolverhamptonu.

Reds mají v této sezoně na kontě truchlivou venkovní bilanci - dvě remízy (Fulham a Everton) a tři porážky (kromě té v Nottinghamu také hřištích Manchesteru United a Arsenalu). Něco podobného Liverpool zažíval v lize naposledy v ročníku 2006/07 (výhra ve Wiganu tenkrát přišla až na osmý pokus).

Reklama

Související témata: