Hlavní obsah

Coufal má asistencí víc než Fernandes. Fotbal si teď užívám, říká bek Kladivářů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrál poprvé s vědomím, že ho nový trenér fotbalové reprezentace Ivan Hašek ve své první nominaci vynechal. Pro výstrahu i za trest za kázeňský přestupek v listopadu v Olomouci. Obránce Vladimír Coufal z West Hamu hned o víkendu poslal vzkaz, že zůstává motivovaný a v dobrém rozpoložení. Sedmou asistencí v aktuálním ročníku Premier League se podílel na remíze Kladivářů s Aston Villou 1:1. „Fotbal si v tuhle chvíli užívám,“ řekl Coufal pro klubový web.

Foto: Tony Obrien, Reuters

Vladimír Coufal (vlevo) se raduje společně s Michailem Antoniem z branky proti Aston Ville.

Článek

Jen deset hráčů v anglické lize přihrálo na víc gólů než český pravý bek. Coufal zapsal stejně asistencí jako například Phil Foden z Manchesteru City a víc než Bruno Fernandes z Manchesteru United. Načasovat náběh a přihrávku umí výborně. Proti Aston Ville nacentroval na hranici malého vápna, kde se do míče hlavičkou položil Michail Antonio.

„Potřebuji se trenéra zeptat, jestli mě nechá rozehrávat i standardky, aby moje čísla ještě narostla,“ žertoval Coufal. V kariéře už v Premier League nasbíral devatenáct asistencí. Z českých hráčů jich v historii soutěže mají víc jen Patrik Berger (31) a Vladimír Šmicer (24).

Coufal patří pevně do základní sestavy West Hamu. „Je skvělý kluk a výtečně se s ním pracuje. Každý týden odevzdá vše pro mužstvo. Týmový hráč,“ uvedl trenér Kladivářů David Moyes.

West Ham však remíza s Aston Villou mrzela. „Vyměnil bych asistenci za body,“ přiznal Coufal. „Myslím, že v prvním poločase jsme hráli dobře, ale měli jsme dát víc branek. Ze druhého poločasu jsme zklamaní. Soupeř dominoval na míči, nevytvořili jsme si moc příležitostí. V útoku jsme si mohli vést lépe,“ dodal český bek.

West Ham ve druhé půli dosáhl dvou branek, ale obě byly kvůli hře rukou po zásahu VAR zrušeny. Nejprve se provinil Antonio, poté Jarrod Bowen. „Je obtížné, když dobu čekáte na rozhodnutí VAR, protože na hřišti přesně nevíte, co se děje,“ pokrčil rameny Coufal. (sestřih zápasu zde).

Londýnský celek drží v lize sedmou příčku, v Evropské lize se prodral do čtvrtfinále, kde ho čeká Leverkusen. Půjde o české derby s pěti tuzemskými hráči. Coufal se záložníkem Tomášem Součkem se postaví proti brankáři Matěji Kovářovi a útočníkům Patriku Schickovi a Adamu Hložkovi.

„Všichni jsme nadšení. Leverkusen je skvělý tým s vynikajícím trenérem a mají tři české kluky. Vydáme ze sebe to nejlepší a uvidíme, co se stane,“ prohlásil Coufal.

Reklama