Hlavní obsah

Courtoisovi nechal drobky v hitparádě, sám si Čech stvrdil nesmrtelnost

Londýn

Ani trochu ho nemusí mrzet, že nominaci do přehledu pěti nejlepších zákroků brankářů 19. kola anglické Premier League nedostal. Mnohem podstatnější pro Petra Čecha je, že si právě na sklonku starého roku vzal rekord soutěže v počtu čistých kont už jen sám pro sebe a tím si stvrdil fotbalovou nesmrtelnost. Drobky v hitparádě ať se klidně nasytí Courtois, De Gea a spol...

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Video již není dostupné

Článek

Bitva kulhajících obrů byla především exhibicí skvělých gólmanů, kteří zařídili bezbrankovou plichtu. Není divu, že Thibaut Courtois z Chelsea za reflexivní zásah proti tutovce zblízka Andera Herrery obsadil v hitparádě první místo a jeho protějšek David de Gea z Manchesteru United dodal do přehlídky hned dva zákroky.

Brankářem kola je stejně Petr Čech, který se konečně dočkal 170. nuly v anglické lize a tím pádem už má rekord v počtu zápasů s čistým kontem jen sám pro sebe. „Jsem pyšný, protože ne každému se povede něco podobného v nejlepší lize na světě. Mám opravdu velkou radost. Teď už se nikdo nebude ptát, kdy rekord překonám," usmíval se gólman Arsenalu.

Kanonýři vedou tabulku a dělí je třináct příček od Chelsea, kde Čecha o post jedničky připravil právě Courtois. Blues gólman české reprezentace v létě opustil a velkého přestupu rozhodně nemusí litovat.

„Musel jsem udělat těžké rozhodnutí. Opustit klub po deseti letech. Vývoj sezóny ovšem ukazuje, že to bylo správné rozhodnutí v mojí kariéře. Vychází mi a doufám, že tak bude pokračovat. Rád bych, aby největší úspěch přišel na jejím konci," přeje si Čech.

Který brankář podle vás předvedl v 19. kole Premier League nejlepší zákrok?
Wayne Hennessey (Crystal Palace)
4 %
David de Gea (Manchester United) - při šanci Cesara Azpilicuety
78 %
Lukasz Fabianski (Swansea)
4 %
David de Gea (Manchester United) - při šanci Johna Terryho
7 %
Thibaut Courtois (Chelsea)
7 %
Celkem hlasovalo 8992 čtenářů.

Reklama

Související témata: