Hlavní obsah

Další borci na marodce, k sestupu stejně daleko jako do Ligy mistrů. Kouč Chelsea neskrývá frustraci

Z posledních osmi zápasů anglické Premier League počítá Chelsea jediné vítězství a logicky se propadá tabulkou. „V současné době je to pro všechny frustrující,“ smutnil po čtvrteční domácí prohře 0:1 s Manchesterem City trenér Graham Potter. Víru v lepší časy u londýnského fotbalového velkoklubu navíc brzdí další zranění.

Foto: Reuters

Raheem Sterling střídal v duelu s Manchesterem City už po necelých pěti minutách.

Článek

„Musím přiznat, že je to momentálně těžké a s kluky soucítím. Musíme ale držet pohromadě. Je zklamáním, že jsme přišli o další hráče," prohlásil Potter po utkání, ve kterém musel kvůli zdravotním problémům střídat v první půli svá útočná esa Raheema Sterlinga a Christiana Pulisice.

Chelsea s favoritem hlavně v úvodním dějství držela krok, dokázala pokrýt střelce Erlinga Haalanda, pouze na spolupráci Jacka Grealishe a zakončujícího Rijáda Mahríze byla v 63. minutě krátká.

„Byl to srdnatý výkon proti špičkovému týmu, takže když pominu výsledek, jsem na hráče hrdý. Vždycky musíte přijmout odpovědnost, ale doufám, že se lidé podívají na celý kontext zápasu a uvidí, s čím jsme se museli vypořádat. Musíme přežít každou krizi a pokusit se zůstat na co nejvyšší úrovni," hledal Potter pozitiva.

Do smíchu 47letému trenérovi rozhodně v posledních týdnech není. Zmínění Sterling a Pulisic jen rozšířili už tak početnou marodku, na které se momentálně nachází ještě Édouard Mendy, Reece James, Wesley Fofana, Ben Chilwell, N'Golo Kanté, Mason Mount, Ruben Loftus-Cheek a Armando Broja.

Sečteno a podrženo, minimálně šest borců z tohoto výčtu by za normálních okolností nejspíše nastupovalo v základní sestavě. „Další zranění nám situaci rozhodně nezlehčují. Alespoň u Masona Mounta máme naději, že bude fit na další kolo," přeje si Potter.

Chelsea čeká v neděli duel FA Cupu znovu proti Manchesteru City, následně ligové duely s Fulhamem, Crystal Palace a Liverpoolem. The Blues potřebují zabrat, na klíčové čtvrté místo zajišťující pro další sezonu Ligu mistrů totiž ztrácí z 10. místa deset bodů. Úplně stejný odstup mají i od první sestupové pozice aktuálně osmnáctého Evertonu.

„Očekávání jsou rozhodně jiná a vyšší, jenže když hrajete systémem dvou zápasů v týdnu, únava a zranění se projeví. Pokud chceme opět konkurovat, musíme mít většinu hráčů fit," má jasno Potter.

Reklama