Hlavní obsah

Další Čech do West Hamu? Kladiváři díky Křetínskému vyhlížejí posily

Londýn/Praha

Kladivářům se v poslední době daří, v tabulce Premier League figurují aktuálně na třetí příčce. Díky nedávnému vstupu českého miliardáře Daniela Křetínského, který získal 27procentní podíl v klubu, se prý West Hamu otevírají nové možnosti. S většími finančními prostředky se vlastníci londýnského klubu poohlížejí po posilách. V hledáčku mají údajně i českého reprezentačního záložníka Antonína Baráka.

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Souček (vlevo) a Vladimír Coufal v dresu West Hamu. V týmu už je i Alex Král, dojde k dalšímu rozšíření české kolonie Kladivářů?

Článek

West Ham se v lednu chystá uskutečnit dva útočné výpady. Za ofenzivní hráče je ochoten nabídnout až 31 milionů liber (asi 930 milionů korun). Nakupovat se chystá v italském klubu Hellas Verona, zájem má prý o útočníka Giovanniho Simeoneho, který zde hostuje z Cagliari. V hledáčku klub má také Antonína Baráka.

Trenér David Moyes by rád získal Simeoneho, kterému se v této sezoně velmi daří. V letošním ročníku Serie A si připsal devět gólů a tři asistence v jedenácti utkáních. Moyes oceňuje jeho pracovitost, houževnatost a herní styl. Cena Argentince se odhaduje na deset milionů liber (300 milionů korun).

Barák by případně byl na seznamu posil číslem dvě. V minulé sezoně vstřelil sedm gólů a připsal si tři asistence během 34 zápasů. V té současné je jeho bilance zatím lepší, čtyři góly a jedna asistence ve 12 utkáních. Cena šestadvacetiletého záložníka je údajně 21 milionů liber (630 milionů korun).

Fanoušci Kladivářů tvrdí, že by Moyes udělal mnohem lépe, kdyby podepsal Jesseho Lingarda. Pokud se však vedení londýnského klubu pro Baráka rozhodne, budou za ním stát stejně jako za každým jiným hráčem. V klubu již působí čeští fotbalisté Tomáš Souček, Vladimír Coufal a Alex Král.

Reklama