Hlavní obsah

Další úprk mimo Evropu? Do Saúdské Arábie má zamířit vítěz Ligy mistrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdá se, že úprk fotbalových hvězd z Evropy do Saúdské Arábie nekončí. Po Cristianu Ronaldovi, jenž na Blízký východ zamířil v zimě, se v létě s přestupy roztrhnul pytel. Dalším na řadě by měl být hvězdný brazilský forvard Roberto Firmino, jenž si po vypršení smlouvy v Liverpoolu hledá nové útočiště.

Foto: Profimedia.cz

Brazilský fotbalista Roberto Firmino (uprostřed) se spoluhráčem Mo Salahem (vpravo) během finále Ligy mistrů 2022.

Článek

„Klub al-Ahlí nabídl Firminovi tříletou smlouvu do června 2026. Doufá, že se dohoda najde tento týden, aby hráč mohl ještě mezi středou a pátkem na zdravotní prohlídku," informuje na Twitteru renomovaný novinář Fabrizio Romano.

Firmino v jednatřiceti letech nepatří mezi hráče, kteří by kvůli vysokému věku měli pomalu končit kariéru. V zimě se ještě spekulovalo, že o útočníka, jenž v milé sezoně nasázel za Liverpool solidních třináct branek a přidal pět asistencí, má zájem Barcelona nebo Atlético Madrid.

Později se zájem zúžil spíše na týmy z Turecka, USA nebo právě Saúdské Arábie. Také britská média informují, že favoritem na zisk vítěze Ligy mistrů z roku 2019 byl měl být klub al-Ahlí. „Už se připravují na lékařské testy," píše s jistotou web The Mirror.

Firmino by tak rozšířil kolonii hráčů, kteří ještě v minulé sezoně brázdili trávníky v barvách těch největších evropských mančaftů. O Portugalci Cristianu Ronaldovi, jehož ulovil klub an-Nasr, bylo už napsáno hodně.

Na Blízký východ v posledních týdnech zamířili také držitel posledního Zlatého míče Karim Benzema nebo středopolař z Chelsea s nevyčerpatelným fyzickým fondem N´Golo Kanté. Oba budou shodně hrát za al-Ittihád.

Naopak po boku Ronalda se objeví Anderson Talisca. Velké posily pak hlásí al-Hilál, jenž se měl údajně dočkat odmítnutí od Luky Modriče. Přesto majitelé smutnit příliš nemusí, protože získali Rubena Nevese a nově i stopera Kalidou Koulibalyho.

Tím ale výčet hvězd nekončí, řada hráčů je údajně před podpisem lukrativních smluv. Na seznam patří Marcelo Brozovič z Interu Milán nebo dvojice z Chlesea Edouard Mendy a Hakim Zijach. Spekuluje se rovněž o transferu záložníka Arsenalu Thomase Parteyho, útočníka Crystal Palace Wilfrieda Zahy či vítěze posledního ročníku Ligy mistrů s Manchesterem City Bernarda Silvy.

Reklama