Hlavní obsah

Další zlatý padák pro Mourinha! Po vyhazovu v Tottenhamu dostane pořádný balík

Londýn/Praha

Special One. Pan jedinečný, výjimečný. Takový je prostě fotbalový trenér José Mourinho. Klub, který jej angažuje, musí počítat s tím, že si své umění nechá pořádně zaplatit. Stejně tak tučné je pak odstupné, když se s koučem bude předčasně loučit. Na Ostrovech o tom vědí své. Před pár dny skončil slavný Portugalec na lavičce Tottenhamu, jehož výsledky byly vzdálené očekáváním klubových šéfů i fanoušků. Radost z toho sice Mourinho neměl, náplatí mu bude alespoň zlatý padák. Na cestu dostane jako odstupné pořádný balík.

Foto: Neil Hall, ČTK/AP

Trenér José Mourinho se s Tottenhamem loučí.

Článek

Osmapadesátiletý portugalský kouč byl vyhozen vedením Spurs po sedmnácti měsících strávených na lavičce Tottenhamu. Klub má přitom krátce před víkendovým finále Carabao Cupu a v Premier League ztrácí pět bodů na první čtyřku, která si zajistí start v příštím ročníku milionářské Ligy mistrů.

Mourinho si na odstupném přijde na pořádný balík. Od Tottenhamu by měl dostat vyplaceno 30 milionů liber (0,9 miliardy korun). Celkem si po dvou odchodech z Chelsea, Realu Madrid, Manchesteru United a teď z Tottenhamu přišel na 93,5 milionu liber! (asi 2,8 miliardy)

Spekuluje se však o tom, že výše jeho kompenzačního balíčku od Tottenhamu bude možná ponížena kvůli špatným výsledkům týmu. I tak si zřejmě Mourinho úplně stěžovat nemůže. Navíc se očekává, že bez práce dlouho nezůstane.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články