Hlavní obsah

Děsivé scény ve finále Ligového poháru. Hráčka zkolabovala přímo na hřišti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepříjemný moment zasáhl nedělní finále Ligového poháru žen mezi Arsenalem a Chelsea. V nastavení základní hrací doby na hřišti zkolabovala norská záložnice Gunners Frida Maanumová. Fotbalistka je podle informací klubu na sociálních sítích naštěstí již při vědomí a mimo ohrožení života.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Hráčka Arsenalu Frida Maanumová při finále Ligového poháru zkolabovala a musela být ošetřována.

Článek

Finálové londýnské derby se pomalu chýlilo k prodloužení, jelikož stav zápasu byl bezbrankový. V 5. minutě nastavení druhého poločasu však Maanumová nečekaně upadla k zemi bez cizího zavinění. Spoluhráčky Katie McCabeová a Stina Blacksteniusová k Norce okamžitě přiběhly a volaly lékařský tým.

Televizní režie zápasu se rozhodla podrobnosti incidentu neukazovat. Čtyřiadvacetiletou norskou reprezentantku lékaři ošetřovali asi sedm minut, a poté byla odnesena ze hřiště na nosítkách za podpory kyslíku.

Arsenal po pár minutách na svých sítích uklidnil fanoušky pozitivními informacemi, že Maanumová je mimo ohrožení života. „Frida je při vědomí, mluví a je ve stabilizovaném stavu. I nadále bude pod pečlivým dohledem lékařů,“ uvedl klub a vyjádřil podporu své hráčce.

V základní hrací době skončil duel bez branek a muselo se rozhodovat v prodloužení. V něm stvrdila vítězství 1:0 pro Arsenal v Ligovém poháru přesnou trefou švédská forvardka Stina Blacksteniusová.

Po zápase se o kolapsu hráčky zmínil také švédský trenér ženského týmu Arsenalu Jonas Eidevall. „Byla to asi jedna z nejtěžších situací, protože když Frida upadla, vypadalo to velmi děsivě. Bezprostředně po zápase nás nezajímala výhra, ale Frida - to bylo nejdůležitější,“ uvedl trenér. „Ale tu situaci jsme nemohli nijak ovlivnit, mohli jsme se soustředit na fotbal a chtěli jsme, aby se i Frida stala vítězkou,“ dodal v rozhovoru po utkání.

Reklama