Hlavní obsah

Čtvrt roku, žádný start a sbohem! Slavia se rozloučila s nizozemským rebelem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokus nevyšel. Fotbalová Slavia se oficiálně rozloučila s Nizozemcem Mohamedem Ihattarenem. Mimořádné talentovaný, ale také problémový záložník si na českých trávnících ani nekopl. Přitom mladý rebel v prosinci podepsal v Praze roční kontrakt s tříletou opcí.

Foto: SK Slavia Praha

Nizozemský záložník Mohamed Ihattaren se ve Slavii připravoval i s béčkem, archivní snímek

Článek

Neuchvátil ligu krásnými akcemi, parádičkami a góly. Ihattarenova anabáze ve Slavii skončila třemi větami. Přesně tak dlouhé bylo nedělní oznámení o konci fotbalisty, od něhož si ve Slavii tolik slibovali.

„Klub a nizozemský záložník se společně dohodli na ukončení vzájemné spolupráce,“ informovala Slavia na klubovém webu. „Rozhodnutí ukončit kontrakt bylo učiněno ve vzájemné shodě. Hráč mimo jiné vyjádřil přání soustředit se na svou kariéru v rámci svého blízkého okolí a rodiny, Slavia ho v této volbě plně podpořila.“

Jedná se o předčasné, ale rozhodně nepřekvapivé vyústění riskantního svazku.

Mladý Nizozemec s marockými předky se koncem roku upsal Slavii. Sešívané přestup nic nestál, ale zároveň dobře věděli, že se pokouší napravit rebela. Přes rok a půl nehrál soutěžní zápas. Výrazně ztloustl. Měl pletky s mafií. Policisté ho zatkli kvůli podezření z domácího násilí.

Na druhou stranu už v šestnácti kopal za PSV Eindhoven, koupil ho Juventus. Podobný talent se dlouho v české lize neobjevil. A také neobjeví.

Česká mise šikovného špílmachra se od počátku nevyvíjela nejlépe. Slavia mu dala svolení k individuální přípravě, po zimním v soustředění v Portugalsku ho ale klub přeřadil do třetiligové rezervy.

V mezidobí se šéfové Slavie z médií dozvídali, že je dvaadvacetiletý problémista v Nizozemsku stíhán kvůli ublížení na zdraví a vyhrožování. Poslední týdny se vršovický klub snažil rozvázat kontrakt, což se nakonec stalo.

Rošťák Ihattaren končí po čtvrt roce a zůstává otázka, kdy a zda vůbec ještě v profifotbale dostane další šanci na restart.

Reklama