Hlavní obsah

Diplomat Čech. Ikona Chelsea pomohla Tuchelovi vyřešit problém s Lukakuem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Belgický fotbalista Romelu Lukaku se vrací do sestavy Chelsea a k dispozici bude už pro středeční semifinále Anglického poháru proti Tottenhamu Hotspur. Trenér Thomas Tuchel si jistě oddychl, že se krizi zažehnutou Lukakuovým rozhovorem pro Sky Italia podařilo rychle zažehnat a on se může znovu spoléhat na služby svého elitního útočníka. Německý trenér se k nepříjemné kauze vyjádřil ještě v úterý prostřednictvím tiskové konference. Podle kouče hráli při řešení situace klíčovou roli také Petr Čech a Marina Granovská, ředitelka Chelsea.

Foto: Profimedia.cz

V londýnském klubu působí Petr Čech v roli poradce sportovního a technického úseku.

Článek

Jen málokdo se na Stamford Bridge těší takovému respektu jako bývalý český gólman. V současnosti člen vedení a poradce klubu hrál dle Tuchelových slov při řešení krize ohledně prostořekého Belgičana stěžejní roli.

Lukaku se v úterý za vyznění rozhovoru veřejně omluvil a Tuchel je rád, že může celou záležitost uzavřít. „Způsob, jakým jsme to já, Petr a Marina vyřešili, byl velmi rychlý, klidný a velmi otevřený. Kvůli tomu bylo vcelku snadné se s tím vším vypořádat," řekl kouč.

„Když se něco takového stane, je nutné stát si za svým a věřit svým schopnostem. Zůstat soustředěný, být v klidu a věřit hodnotám, které jsme zde zavedli pro společnou práci. To je přesně to, co jsme udělali, a proto je nyní vše v pořádku," dodal německý stratég.

Foto: Tony Obrien, Reuters

Kanonýr Chelsea Romelu Lukaku oslavuje svoji trefu v utkání Premier League proti Brightonu.

Tuchel ještě ocenil vztahy v klubu a vyzdvihl to, že krizi se podařilo vyřešit rychle a hladce.

Čech v Chelsea působí s krátkou přestávkou od roku 2004. Na Stamford Bridge si během 11 let v bráně vydobyl pozici klubové legendy. V Chelsea nyní působí jako člen nejužšího vedení v pozici poradce sportovního a technického úseku. Granovská působí v Chelsea jako ředitelka a je dlouholetou hlavní asistentkou majitele Romana Abramoviče.

Reklama

Související témata: