Hlavní obsah

Do čela Premier League už nikoho nepustíme, zní z kabiny Liverpoolu

PRAHA

Opojný pocit blaha zažívají po postupu do čela anglické fotbalové Premier League hráči Liverpoolu. Aby si fotbalisté z města Beatles udrželi první příčku i nadále, měli by uspět v pátečním domácím utkání proti Boltonu. Na domácím trávníku ovšem už třikrát po sobě nevyhráli. „Víme, že se doma musíme zlepšit,“ nebál se na goal.com podívat pravdě do očí liverpoolský záložník Javier Mascherano.

Článek

Reds naposledy slavili zisk tří bodů v domácím prostředí po 12. kole, kdy s přehledem porazili Bednářům West Bromwich Albion 3:0. Od té doby jen třikrát remizovali, když nedokázali uspět proti Fulhamu, West Hamu a Hull City. „Je těžké vysvětlit, proč se nám tak daří na venkovních trávnících a doma ne,“ nezná jasnou odpověď Mascherano.

Liverpool se svými výsledky podobá Chelsea, která také předvádí lepší výkony na hřištích soupeřů. „Musíme posílit sebevědomí v domácím prostředí, nejlepším způsobem by bylo porazit Bolton,“ uvědomuje si čtyřiadvacetiletý hráč. „ Venku jsme odehráli nejedno kvalitní utkání, stejně tak jako Chelsea a Bolton. Mnoho týmů jezdí k nám na Anfield Road bránit. Je ale na nás, abychom je dokázali porazit,“ prozradil Mascherano.

Carragher sní o titulu

„Když ztratí Chelsea nebo jiný z našich pronásledovatelů, je to dobře. Nemůžeme se na to ale stále spoléhat,“ ví moc dobře argentinský středopolař, jenž v dresu Liverpoolu drží bilanci jednačtyřiceti zápasů a jedné vstřelené branky. „Musíme především myslet na naši formu a získávat tři body ze všech utkání, která odehrajeme.  Právě o to, nám jde,“ dodal.

Mascheranův spoluhráč Jamie Carragher se stále nemůže nabažit skvělého pocitu z toho, že jejich celek vede anglickou nejvyšší soutěž. „Je to už tak dlouho, co Liverpool nevyhrál titul. Bylo mi dvanáct let a byl jsem fanouškem Evertonu, když se to naposledy stalo,“ prozradil Carragher. „Máme za sebou hodně remíz, které musíme převést ve vítězství. I tak jsme ale stále v čele,“ dodal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články