Hlavní obsah

Do hry o koupi Chelsea vstoupili dva nečekaní hráči! Zájem mají Williamsová a Hamilton

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oba jsou legendami ve svých sportech. Několikanásobný mistr světa ve formuli 1 Lewis Hamilton stále soupeří s nejlepšími, zatímco 23násobná grandslamová šampionka Serena Williamsová se zřejmě chystá pověsit raketu na hřebík, ale oba teď spojil stejný záměr. Chystají se totiž vynaložit miliony liber na investici do koupi fotbalové Chelsea. Ta je na prodej od ruského oligarchy Romana Abramoviče.

Foto: @brfootball, Twitter

Serena Williamsová a Lewis Hamilton mají zájem investovat do koupi Chelsea.

Článek

Stanou se zřejmě nejsledovanějšími investory, kteří se do boje o koupi fotbalového giganta zapojili. Aby ne, Hamilton je sedminásobným mistrem světa ve formuli 1 a Serena Williamsová je bývalou světovou jedničkou a držitelkou 23 grandslamových titulů. Oba přislíbili přispět 10 milionů liber (zhruba 292 milionů korun) do jednoho ze tří konsorcií, které má zájem o koupi Chelsea.

Jde konkrétně o konsorcium vedené bývalým předsedou Liverpoolu a British Airways Martinem Broughtonem, který věří, že jeho nabídka by znamenala „největší okamžitou finanční injekci" do klubu. Jeho uskupení podporuje i dvojnásobný olympijský vítěz na trati 1500 metrů Sebastian Coe.

Hamilton i Williamsová se v posledních letech stali zavedenými investory. Čtyřicetiletá tenistka prostřednictvím svého fondu Serena Ventures nedávno oznámila investici do britské technologické startupové firmy „Opensponsorship," která se popisuje jako „platforma influencer-marketingové agentury." Williamsová je rovněž i investorem u ženského fotbalového klubu Angel City FC.

Hamilton podpořil například aplikaci pro rychlé doručování potravin Zapp. Jeho zapojení do Broughtonovy nabídky je překvapivé, jelikož je velkým fanouškem Arsenalu, ale potvrdil ho i jeho tiskový mluvčí.

Reklama

Související témata: