Hlavní obsah

Dojemná chvíle. Hollywoodské hvězdy vysněný postup oplakaly

Fotbalisté Wrexhamu v předposledním kole National League porazili 3:1 Boreham a zajistili si postup do čtvrté anglické ligy. Sobotní utkání na stadionu Racecourse Ground sledovalo deset tisíc fanoušků a nechyběli ani majitelé velšského celku herci Ryan Reynolds a Rob McElhenney, kteří se neubránili slzám. S klubem chtějí výhledově dojít až do Premier League.

Foto: Ed Sykes, Reuters

Ryan Reynolds a Rob McElhenne slaví se svým klubem postup do čtvrté anglické ligy.

Článek

Představitel komiksového akčního hrdiny Deadpoola Reynolds a autor seriálu It's Always Sunny in Philadelphia McElhenney koupili 158 let starý klub v roce 2021 za 2,5 milionu dolarů (asi 54 milionů korun).

Vstup do klubu navíc doprovodili seriálem "Vítejte ve Wrexhamu". Dokument pojednává o klubu, který má sice bohatou historii, ale na slavné časy může jen vzpomínat, a dvou hollywoodských hercích, kteří se za pochodu učí, jak řídit fotbalový klub.

Wrexham pod vedením Reynoldse s McElhenneym usiloval o postup už v minulé sezoně, ale skončil druhý a neuspěl v play off. Třetí nejstarší klub světa se dočkal až nyní, kdy má po výhře nad Borehamem v čele tabulky kolo před koncem nedostižný náskok čtyř bodů před Notts County.

Do profesionálních pater anglického fotbalu se Wrexham vrátí po 15 letech. Reynolds s McElhenneym však chtějí dojít s klubem až do Premier League. Po sobotě je od jejich snu dělí ještě tři soutěže.

Reklama

Související témata: