Hlavní obsah

Liverpool - Nottingham 3:2Jota zařídil dvěma góly výhru Liverpoolu

Aktualizováno

Fotbalisté Liverpoolu porazili v anglické lize Nottingham 3:2 díky dvěma brankám Dioga Joty a přiblížili se příčkám zaručujícím evropské poháry. Nad nyní předposlední Nottingham se posunul Leicester, který sestupové příčky opustil po výhře 2:1 nad Wolverhamptonem. Leeds potřetí za sebou prohrál a po porážce 1:2 na hřišti Fulhamu má náskok jednoho bodu na sestupové místo, na kterém se po remíze 0:0 s Crystal Palace nachází Everton. Sérii neporazitelnosti zachránila Aston Villa v úplném závěru, po gólu Douglase Luize remizovala s Brentfordem 1:1.

Foto: Phil Noble, Reuters

Trenér Liverpoolu Jürge Klopp a obránce Trent Alexander-Arnold po triumfu nad Nottinghamem.

Článek

V duelu mezi Liverpoolem a Nottinghamem se střelci prosazovali pouze ve druhém poločase. Ten otevřel gólově hned po dvou minutách Jota, který se prosadil hlavičkou po rohovém kopu. O pouhé čtyři minuty později bylo vyrovnáno, když se prosadil odchovanec domácích Williams. Gólových osm minut zakončil opět Jota, který vrátil vedení na stranu Liverpoolu.

Hosté se vrátili do zápasu v 67. minutě, kdy střelou v pádu překonal Alissona Gibbs-White, za pár minut ale rozhodl zápas po centru Alexandera-Arnolda Salah. Liverpool je v neúplné tabulce na sedmém místě, hosté po čtvrté prohře za sebou spadl na 19. příčku.

Foto: Phil Noble, Reuters

Mohamed Salah Z Liverpoolu oslavuje svůj gól proti Nottinghamu.

Nottingham totiž v tabulce přeskočil Leicester, který ukončil sérii devíti ligových zápasů bez výhry. "Lišky" prohrávaly s Wolveramptonem již od 13. minuty po gólu Cunhy, zápas se jim však podařilo obrátit. Nejprve ve 36. minutě vyrovnal Iheanacho z penalty, ve druhém poločase pak vstřelil vítězný gól Castagne.

Po domácích debaklech s Crystal Palace 1:5 a Liverpoolem 1:6 nezabodoval Leeds ani na hřišti Fulhamu. Po bezbrankovém poločase otevřel skóre domácí Wilson, který si po centru Williana našel míč a prudkou ranou překonal Mesliera, zanedlouho z podobné situace zvýšil Pereira.

Vlastní gól Palhinhy porážku jen zmírnil. Fulham po předchozí sérii čtyř ligových zápasů bez zisku a vyřazení z Anglického poháru podruhé za sebou vyhrál a zaostává o osm bodů za pohárovými příčkami.

Foto: Steven Paston, ČTK/AP

Andreas Pereira z Fulhamu (18) posílá míč do branky Leedsu.

Ve formě hrající Aston Villa ztratila důležité body v boji o evropské poháry překvapivě s Brentfordem, který prohrál tři předcházející ligové zápasy. Na gól Toneyho v 65. minutě reagovali "Villans" až v 87. minutě a jsou v neúplné tabulce na šestém místě se ztrátou dvou bodů na pátý Tottenham, který se v neděli utká s Newcastlem. Brentford je desátý.

Anglická fotbalová liga - 32. kolo:
Fulham - Leeds 2:1 (58. Wilson, 72. Pereira - 79. vlastní Palhinha)
Brentford - Aston Villa 1:1 (65. Toney - 87. Douglas Luiz)
Crystal Palace - Everton 0:0
Leicester - Wolverhampton 2:1 (36. Iheanacho, 75. Castagne - 13. Cunha)
Liverpool - Nottingham 3:2 (47. a 55. Diogo Jota, 70. Salah - 51. Williams, 67. Gibbs-White)

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.