Hlavní obsah

Dúbravka může Spartě vydělat další miliony! Gólmana chce koupit PSG

Praha
Aktualizováno

Přišel zadarmo z Liberce a fotbalové Spartě může vydělat hned třikrát. Za hostování Martina Dúbravky a posléze přestup do Newcastlu si Pražané podle britských zdrojů již přišli dohromady až na 174 milionů korun. Teď chce brankáře slovenské reprezentace koupit bohatý francouzský šampion Paris St. Germain. A protože Sparta má podle smlouvy nárok na minimálně deset procent z Dúbravkova dalšího přestupu, může se těšit na sumičku v řádu několika desítek milionů!

Foto: Sport.cz

Martin Dúbravka je klíčovou postavou Newcastlu.

Článek

Rýsuje se mu životní přestup. Zákulisí chystaného přestupu prozradil německý Kicker, neboť s bundesligovou scénou souvisí.

Eintracht Frankfurt se totiž do semifinále Evropské ligy dostal i díky výkonům brankáře Kevina Trappa, kmenového hráče PSG. Hesenský klub teď vynaložil veškeré úsilí, aby německého reprezentanta udržel natrvalo.

Což je právě šance pro Martina Dúbravku, který by za Trappa měl k Eiffelovce přijít. Po odchodu slavného Itala Gianluigiho Buffona má PSG vedle Trappa momentálně pouze jediného zkušeného brankáře - mistra světa z loňského roku Alphonse Areolu.

Čím dražší, tím lépe...

„Konkrétní zájemce zatím nechci komentovat. Martin však v odborných anketách obsazuje místa v Top 10 brankářů Premier League, a tak je logické, že zájem velkých klubů přitahuje. V Anglii vyzrál fotbalově i lidsky," poukazuje pro Sport.cz gólmanův agent Pavel Zíka z agentury Global Sports.

Straky z Newcastlu již v létě přišly o kouče Rafu Beníteze, který zamířil do Číny, Ayozeho Péreze či Salomona Rondona.

Třicetiletý rodák z Žiliny a bývalý gólman Liberce má být další v řadě. Dúbravka má v anglickém klubu kontrakt platný do 30. června 2022. Případný transfer by podle Kickeru mohl Pařížany vyjít na přibližně 10 milionů eur (asi 250 milionů korun). Podle zákulisních zpráv z nich ovšem Newcastle může vymáčknout částku ještě vyšší.

A čím bude Dúbravka dražší, tím lépe, mnou si na Spartě ruce...

Reklama

Související témata: