Hlavní obsah

Dusno v Liverpoolu. Salah se pohádal s Kloppem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po remíze 2:2 na West Hamu jsou šance fotbalistů Liverpoolu na titul v Premier League téměř mizivé. Navíc se zdá, že v týmu nepanuje stoprocentní pohoda. Svědčí o tom moment ze závěru sobotního klání, kdy se do sebe pustili hvězdný Mohamed Salah a trenér Jürgen Klopp.

Foto: John Sibley, Reuters

Hvězda Liverpoolu Mahomad Salah a trenér Jürgen Klopp se pohádali během utkání na West Hamu

Článek

„Pokud teď promluvím, bude oheň na střeše,“ prohlásil Salah, když po utkání procházel mezi novináři. „Oheň?“ zeptal se jeden z anglických reportérů. „Ano, samozřejmě,“ odvětil egyptský křídelník a odkráčel pryč.

Salah naskočil do zápasu z lavičky v 79. minutě. Ještě předtím, než vběhl na trávník, si ale něco hlasitě vyříkával s trenérem Kloppem. Uklidňovat ho dokonce musel spoluhráč Darwin Núñez. Jinak by se stále nabroušený Salah možná dostal s koučem do ještě většího konfliktu.

Jindy velmi produktivní křídelník prožívá lehce chudší období. Z posledních osmi zápasů se trefil „jen“ dvakrát. V uplynulých šesti zápasech třikrát začínal v základu a třikrát naskočil až z lavičky.

„Mluvili jsme o tom v kabině a pro mě jde o hotovou věc,“ okomentoval roztržku Klopp. Tvrdil, že Salah se už uklidnil a všechno pochopil. „Alespoň takový mám pocit,“ dodal s tím, že nebude veřejně prozrazovat, v čem hádka spočívala.

Podle bývalého útočníka The Reds Petera Crouche podobné situace nevrhají na klub dobré světlo. „Salah je fotbalista, který za Liverpool nastoupil ve většině zápasů, a bude hodně nevrlý, když zůstane na lavičce,“ uvedl pro TNT Sports. „Nikdo nevidí rád takové věci mezi trenérem a klíčovým hráčem.“

„Jde o střet ega. Jedná se o dvě důležité osoby v klubu. Musí mezi nimi být respekt a úcta k tomu, jak si navzájem pomohli ve svých kariérách. Salah byl trochu potlačen, což se mu nelíbí,“ myslí si bývalý obránce Liverpoolu Stephen Warnock

Remíza 2:2 znamená, že Liverpool postupně vypadává z boje o titul. Ze třetího místa má sice jen dvoubodovou ztrátu na vedoucí Arsenal a za druhým Manchesterem City zaostává pouze o bod. Má však odehráno nejvíce zápasů, oproti City dokonce o dva víc. Tři kola před koncem ligy tedy musí spoléhat na zaváhání svých rivalů.

Jisté je, že po sezoně Klopp končí. Měl by ho nahradit současný trenér Feyenoordu Arne Slot. Spekuluje se také o budoucnosti Salaha, který za sedm let v Liverpoolu nastřílel 210 gólů ve 346 duelech, ale po příští sezoně mu vyprší smlouva.

„Byl jedním z nejlepších hráčů, které jsme v Premier League v historii viděli. Fantastický. Jenže jeho forma klesá a zdá se mi, že by se mohl stěhovat. Mohlo by to vyhovovat oběma stranám. Salah by se posunul dál a Liverpool by dostal velké peníze, které může investovat,“ myslí si někdejší hráč a trenér Rangers Ally McCoist. Salah v této sezoně v dresu The Reds zaznamenal 24 gólů ve 41 zápasech.

Reklama