Hlavní obsah

Egyptský útočník Salah: Jsem připraven z Liverpoolu odejít

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Porážku ve finále Ligy mistrů s Realem Madrid nesl těžce, stejně tak to, že s Liverpoolem nedokázal vyhrát ani anglickou ligu, ve které zaostal o pouhý bod za vítězným Manchesterem City. Egyptský útočník Mohamed Salah se několikrát nechal slyšet, že je v Liverpoolu spokojený, proto jeho poslední slova fanoušky možná trochu překvapí. „Jsem připraven odejít, ale chci zůstat v Premier League,“ řekl Salah.

Foto: Molly Darlington, Reuters

Zklamaný Mohamed Salah z Liverpoolu po porážce ve finále Ligy mistrů.

Článek

Liverpoolský kanonýr má za sebou z individuálního pohledu skvělou sezonu. V 35 zápasech si Mohamed Salah připsal 23 gólů a 13 asistencí, přesto nemůže být zcela spokojen. S týmem o pouhý bod zaostal za Manchesterem City v anglické lize a ve finále Ligy mistrů nestačil na Real Madrid. Navíc se s klubem stále nemůže dohodnout na nové smlouvě.

V týmu Jürgena Kloppa má aktuálně platnou smlouvu do konce sezony 2022/23, ale poté je jeho budoucnost nejistá. Rád by zůstal v Liverpoolu, ale s ním se stále nemůže shodnout na finančních podmínkách. Jednání se za posledního půl roku nikam nepohnula.

Salah chce údajně podle webu Metro zdvojnásobit svůj týdenní plat na přibližně 400 tisíc liber týdně (necelých 12 milionů korun), protože věří, že za své výkony si takovou částku zaslouží, a že nežádá žádné „bláznivé podmínky". Tato odměna by z něj udělala šestého nejlépe placeného hráče na světě.

Liverpool se však obává narušit svou mzdovou strukturu, aby to nepřineslo v budoucnu problémy. Uvažuje dokonce nad tím, že v létě nechá odejít Sadia Maného, i když by si senegalského útočníka nejraději ponechal.

Salah od svého příchodu z Říma v roce 2017 nastřílel za Liverpool 156 gólů v 254 zápasech a stal se miláčkem fanoušků. Ty muselo nepříjemně zaskočit, když Salah uvedl, že pokud se s Reds nedohodne na platových podmínkách, je připraven klub za rok opustit. Preferuje však setrvání v Premier League, což znamená, že by s největší pravděpodobností podepsal smlouvu s některým z velkých rivalů Reds, tedy např. s Manchesterem City, United či Chelsea.

Reklama

Související témata: