Hlavní obsah

Skandál! Egypťan Salah byl oslněn lasery a selhal v klíčovém penaltovém rozstřelu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sen o účasti na mistrovství světa v Kataru se rozplynul. Fotbalisté Egypta nezvládli odvetný zápas kvalifikace se Senegalem a po porážce 0:1 a 1:3 na penalty končí. „Faraoni“ se však v utkání museli často vypořádávat s naschvály od senegalských fanoušků, kteří na ně po celou dobu mířili barevnými lasery, které je oslňovaly. Hvězda Liverpoolu a tahoun Egypta Mohamed Salah na ně doplatil i při penaltovém rozstřelu.

Foto: @talkSPORT, Twitter

Mohamed Salah byl oslňován lasery.

Článek

Fotbalisté Egypta šli do odvetného zápasu v Senegalu s jednobrankovým náskokem za výhru 1:0 na domácím hřišti. Náskok byl však smazán hned ve třetí minutě, kdy se trefil Boulaye Dia. Zápas byl poté vyrovnaný a ani po 120 minutách nebylo rozhodnuto o vítězi, který se představí na šampionátu v Kataru.

Rozhodnout musely tedy až penalty. Egypťané spoléhali zejména na svého kapitána Salaha, který však dalece přestřelil. Ovšem není se ani moc čemu divit. Přímo do obličeje mu po celou dobu, kdy se penaltu chystal kopnout, totiž svítilo několik zelených laserů, které ho nepříjemně oslňovaly.

Nakonec se z Faraonů prosadil pouze El Solia, „Lvi z Térangy" skórovali třikrát a bylo rozhodnuto. Definitivní zásah zasadil Egypťanům Salahův spoluhráč z Liverpoolu Sadio Mané. Hráčům Egypta se tak oživily nepříjemné vzpomínky na začátek letošního roku, kdy prohráli ve finále Afrického poháru rovněž se Senegalem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený EFA (@efasocial)

Po zápase museli fotbalisté Egypta snést krom hořké porážky i hromadu předmětů, které jim fanoušci Senegalu házeli na hlavu při odchodu do šaten. A to nebylo všechno.

Po celou dobu zápasu prý byli vystaveni rasistickým urážkám a na tribunách se objevila řada útočných transparentů, namířených zvláště proti Salahovi. Už při příjezdu na stadion byl poničen jejich týmový autobus a při rozcvičce na ně fanoušci domácích házeli lahve a kameny. Egyptská fotbalová asociace podala stížnost k FIFA.

Na sociálních sítích se po zápase objevily znepokojivé záběry, které by měly údajně zachycovat výtržnické scény po konci zápasu. Fanoušci vtrhli na hřiště a začali demolovat vše, co jim stálo v cestě. Z hrací plochy vyhnali nejen hráče a trenéry, ale i ochranku.

Reklama