Hlavní obsah

Eriksen hrál osm měsíců po kolapsu zápas, asistencí pomohl v přípravě k výhře

Dánský záložník Christian Eriksen se osm měsíců po srdečním kolapsu na mistrovství Evropy zapojil poprvé do fotbalového zápasu. Třicetiletý hráč anglického Brentfordu nastoupil dnes v den svých třicátých narozenin na hodinu do přípravného utkání proti Southendu United a pomohl asistencí k výhře 3:2.

Dánský fotbalista Christian Eriksen.

Článek

Eriksen měl podle britských médií v úvodu i dvě šance ke skórování, ale hostující brankář Collin Andeng Ndi ho vychytal. Utkání se odehrálo bez diváků.

Bývalý hráč Ajaxu a Tottenhamu podepsal v lednu smlouvu s Brentfordem do konce sezony. Předtím ukončil své působení v Interu Milán, neboť nemohl v Serii A hrát kvůli voperovanému kardioverteru-defibrilátoru.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Brentford Football Club (@brentfordfc)

JIž dříve se Eriksen vyjádřil, že by se chtěl vrátit i do národního týmu a zahrát si letos na mistrovství světa v Kataru. Dlouholetý reprezentant má na kontě v národním dresu 109 zápasů, v nichž vstřelil 36 branek.

Zkušený záložník prodělal srdeční zástavu 12. června během úvodního utkání Dánů na Euru proti Finsku a život mu zachránil včasný zákrok lékařů na hřišti.

Reklama

Související témata: