Hlavní obsah

Fabregas není správným lídrem, obul se do kapitána Arsenalu Denílson

LONDÝN

Arsenalu chybí vůdce, myslí si záložník Kanonýrů Denílson. Brazilec zpochybnil vůdcovské vlohy Španěla Cesca Fabregase, jenž nosí pásku na rukávu nejčastěji. Pokud je zraněný, zastupuje ho Tomáš Rosický. „V Arsenalu je momentálně vše věcí kolektivu. Všichni mluví,“ štve dvaadvacetiletého záložníka.

Foto: Eddie Keogh , Reuters

Kapitán Arsenalu Cesc Fábregas

Článek

Arsenal čeká pět let na jakoukoliv trofej. A dosáhnout by toho měli svěřenci Arséna Wengera v letošním roce. Tradičně s týmem mladých hráčů, kterým dává francouzský stratég mnoho příležitostí. Londýnský celek může vyhrát ještě čtyři trofeje. V Carling Cupu je v semifinále, zůstává ve hře o FA Cup, v Premier League je na třetí příčce s dvoubodovou ztrátou na vedoucí týmy z Manchesteru a o postup z osmifinále se v Lize mistrů střetne s Barcelonou. Přesto podle Denílsona chybí Arsenalu muž, který by tým táhl za úspěchy. „Fabregas je sice kapitán, ale lídr není. Je to věc osobnosti. I vůdce může být mladý. Ale je to něco, s čím se člověk musí narodit,“ řekl rodák ze Sao Paula britskému deníku The Sun.

„My vůdcovství postrádáme. A přitom ho tolik potřebujeme, abychom se mohli stále posouvat vpřed. V týmu nevidím jediného lídra,“ rýpl si Denílson do svých spoluhráčů. „V Arsenalu je momentálně vše věcí kolektivu. Všichni mluví. Ale lídr je pro tým důležitý vždy,“ je přesvědčen fotbalista, který je u Gunners od roku 2006. Do týmu si ho přivedl trenér Wenger, na něhož Denílson nedá dopustit. „Jeho práce je úžasná a já obdivuji, že dává tolik prostoru mladým hráčům,“ nechal se slyšet a poté se vyjádřil i k otázce gólmanů v týmu. „Nejlepším brankářem Arsenalu je Manuel Almunia,“ prohlásil.

Tým z Londýna čeká ve středu odvetné utkání FA Cupu proti Leedsu. V úvodním střetnutí zachránil Arsenalu alespoň remízu 1:1 právě Fabregas, který v 90. minutě proměnil pokutový kop.

Reklama

Související témata: