Hlavní obsah

Fabregas: Stále se můžu zdokonalovat

PRAHA/LONDÝN

Dvacetiletý mozek středové řady Arsenalu Francesc Fabregas je v této sezóně k nezastavení. V sedmnácti zápasech Premier league vstřelil jako záložník šest branek a v Lize mistrů přidal dalších pět při šesti startech v nejprestižnější klubové soutěži světa. „Pro mě je nejdůležitější vyhrát ocenění jako tým,“ řekl skromně na goal.com spoluhráč Tomáše Rosického Fabregas.

Článek

Španělský fotbalista je v letošní sezóně jednoznačně nejlepší záložník v týmu Kanonýrů. Na kontě má dohromady ze všech soutěží jedenáct branek, což je stejný počet jako má ve svých statistikách brazilský Chorvat Eduardo a jen o jednu branku více vstřelil obávaný útočník Adebayor.

„Chci si myslet, že se můžu zlepšit. Samozřejmě si chci myslet, že můžu být lepší, protože se nedomnívám, že existuje někdo jako dokonalý hráč. Ani Ronaldinho, Thierry Henry nebo Samuel Eto´o nejsou dokonalí. Vždy se mohou posunout výš,“ řekl na goal.com Fabregas.

„To je na fotbalu krásné, vždy z vás může být ještě lepší fotbalista. A já budu tvrdě pracovat, abych byl pro Arsenal velký hráč,“ potěšil fanoušky Kanonýrů jejich špílmachr.

Londýnský tým v letošní sezóně bojuje na několika frontách. Navzdory prognózám mnoha expertů vede anglickou nejvyšší ligovou soutěž. Ve středu se utká v semifinále Carling Cupu s městským rivalem Tottenhamem a mnozí fanoušci se domnívají, že Kanonýři vyřadí obhájce titulu AC Milán v osmifinále Ligy mistrů.

„Když budeme pokračovat ve vítězných zápasech, bude to znamenat, že cennou trofej vyhrajeme. A já jen doufám, že se nezraním, abych mohl být pro tým platný. Když budu moct hrát každý nebo téměř každý zápas jako ten loňský, bude to dobré,“ dodal na závěr španělský fotbalista.

Reklama

Související témata: