Hlavní obsah

Fanoušci chtějí zpět Tuchela, nový kouč Chelsea mluví o utrpení. Zastání našel u Guardioly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bídné období fotbalistů londýnské Chelsea nekončí, příznivci klubu jsou více než nespokojeni a kouč Graham Potter čelí stále většímu tlaku. Fanoušci dokonce vyvolávají jméno jeho populárního předchůdce. „Chápeme jejich frustraci, je pochopitelná, respektujeme to,“ vzkázal trenér po nedělním debaklu 0:4 na hřišti Manchesteru City a vyřazení z FA Cupu už ve třetím kole.

Foto: Reuters

Trenér Chelsea Graham Potter (vlevo) a jeho protějšek z Manchesteru City Pep Guardiola po souboji ve třetím kole FA Cupu.

Článek

Před třemi dny prohrála Chelsea doma se City v Premier League 0:1, pohárový duel byl ale daleko jednoznačnější záležitostí. Londýňané vystřelili pouze jednou na bránu, byli bezzubí a z posledních osmi soutěžních zápasů si připsali šestou porážku.

„Působit v Premier League je vždy výzva. Když se podíváte na výsledky a výkony našeho týmu, je to na hony vzdálené našemu poslednímu soupeři. To je jasné. Musíme se soustředit na další den, na další klání," konastatoval Potter a litoval stále přibližně deseti zraněných opor.

The Blues převzal v září po překvapivém konci Thomase Tuchela, který byl mezi fanoušky oblíbený a jeho jméno se během utkání se City několikrát neslo z kotle Chelsea. Potter byl zároveň vypískán už v poločase, kdy hosté prohrávali už 0:3.

„Můžeme jen dělat svou práci lépe a tvrději. Samozřejmě se vždycky objeví jiné názory, negativita a kritika, protože výsledky nejsou pozitivní. To je součást našeho povolání. Můžete se vymlouvat a hledat důvody, nebo prostě říct, že nejsme momentálně dost dobří. Obě tyto odpovědi jsou správné, takže se musíme dál zlepšovat a držet pohromadě. Jako klub trpíme a to není vůbec příjemné," uznal Potter upřímně.

Na svého protějška byl novináři dotázán také trenér Manchesteru City Pep Guardiola. Muž, který z působení v Barceloně, Bayernu Mnichov nebo právě anglického giganta ví, jaké je to hrát pod tlakem a zodpovídat se z každého sebemenšího zaváhání.

„Majiteli Chelsea Toddu Boehlymu bych řekl, ať dá Potterovi čas. Vím, že ve velkých klubech jsou důležité výsledky. Všichni manažeři ale potřebují čas. Jen v Barceloně jsem nepotřeboval dvě sezony, protože jsem měl Lionela Messiho," mírnil emoce Guardiola.

Sám má však v posledních dnech důvod k radosti, Chelsea dokázal jednoznačně zdolat i přesto, že na lavičce nechal své největší útočné hvězdy Kevina De Bruyneho, Erlinga Haalanda či Ilkaye Gündogana, gólmana Edersona nebo obránce Johna Stonese a Nathana Akého.

„Opravdu dobrý výkon od první až do poslední minuty. Zvládli jsme neuvěřitelně intenzivní zápas proti špičkovému týmu," rozplýval se. „Guardiola si zaslouží obrovskou pochvalu, ať už postaví kohokoliv, hráči se dokáží ihned přizpůsobit nastavenému systému," chválí bývalý obránce City Micah Richards.

Reklama