Hlavní obsah

Fernandes posunkoval na Guardiolu, aby byl zticha. Už teď je legendou! vykřikují příznivci United

Fotbalisté Manchesteru United v nedělním šlágru 29. kola Premier League na Old Trafford zvítězili nad městským rivalem City 2:0. Fanoušci Rudých ďáblů pějí chvalozpěvy na zimní posilu Bruna Fernandese, který hrál stěžejní roli u první branky Anthonyho Martiala. Nadchla je ale i situace z prvního poločasu, kdy portugalský záložník posunkoval na trenéra hostů Josepa Guardiolu, aby byl zticha. „Už teď je klubovou legendou!“ píšou na sociálních sítích výhrou nad rivalem povzbuzení příznivci United.

Foto: Carl Recine, Reuters

Trenér Manchesteru City Josep Guardiola podává míč fotbalistovi United Brunovi Fernandesovi v utkání 29. kola Premier League.

Článek

Na Ostrovy se v zimním přestupovém termínu Fernandes přesunul z portugalského Sportingu Lisabon. Středovou formaci United oživil potřebným svěžím větrem, stal se z něj organizátor hry Rudých ďáblů a v základní jedenáctce si okamžitě vydobyl pevnou pozici.

Svůj fotbalový um předvedl i u prvního gólu nedělního derby, když nádherným dloubákem ze standardní situace přesně nalezl naběhnuvšího Martiala, a stál tak u zrodu nedělního důležitého vítězství svěřenců Oleho Gunnara Solskjaera v poměru 2:0.

Fanoušci Rudých ďáblů ale vyzdvihují i jeho počínání u postranní čáry, když se pustil do zdánlivě nevinné roztržky o balon s koučem hostů Guardiolou. „Pšššt!" ukončil fotbalista řeč nasupeného trenérského esa City. „Už teď je klubovou legendou!" psali následně příznivci United na sociálních sítích a někteří zašli ještě dál. „Bruno umlčel Guardiolu poté, co zařídil první gól. Nejlepší hráč, jakého kdy United měli," napsal například další z nich.

Citizens kvůli prohře ztrácejí na Liverpool už propastných 25 bodů a v případě dalšího zaváhaní úřadujících mistrů už může Kloppova parta slavit zisk titulu během příštího kola po utkání s Evertonem.

Reklama

Související témata: